Welkom Silvio Proto bij KV Oostende!

15 jun 2016 | Sportief

Om 12 uur vanmiddag hebben voorzitter Marc Coucke en Sportief Directeur Luc Devroe de nieuwste aanwinst van KV Oostende voorgesteld. Gewezen Rode Duivel en 3-voudig doelman van het Jaar Silvio Proto ondertekende een contract bij ’t Weireldploegsje voor 4 seizoenen. Silvio Proto is één van de meest gerenommeerde spelers in de Pro League. Hij speelde ruim 400 wedstrijden in eerste klasse, werd 6 keer landskampioen met RSC Anderlecht, won 2x de Beker van België en 6 keer de Supercup.

Silvio Proto stapte het KVO - businessgebouw binnen met een grote glimlach, opgewacht door vele camera’s en fotografen. “Ik ben ontzettend blij dat ik hier straks kom voetballen,” vertelt de nieuwe doelman in een eerste reactie. “KV Oostende is een club met veel potentieel, het is een familiale club met een enorme ambitie. Bovendien krijg ik een contract voor vier seizoenen. Dat getuigt van veel respect en vertrouwen en daar wil ik voorzitter Marc Coucke en manager Luc Devroe voor bedanken. Het is voor mij het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn carrière, maar ik heb enorm veel zin om er mee voor te zorgen dat deze club verder groeit.


Voorzitter Marc Coucke bevestigt dat het meteen klikte met Silvio Proto: “Het was een naam die we al langer in gedachten hadden, maar die voor ons niet haalbaar was. Intussen is de situatie gewijzigd en hebben we gelijklopende belangen. Silvio wou gerust inleveren om in België blijven, omdat zijn vrouw aan de universiteit gaat studeren. Zijn ambities lopen parallel met de onze, want we willen minstens even goed doen als afgelopen seizoen. Silvio is een echte winnaar en kan ons daarbij helpen. Het is dus een perfect match.


We zijn blij dat Silvio in KV Oostende gelooft. Dit is opnieuw een belangrijke stap in de ontwikkeling van de club. We steken niet onder stoelen of banken dat we komend seizoen play-off 1 willen spelen in ons eigen stadion”, vervolgt de voorzitter. “We kiezen daarbij voor een goeie mix tussen jong, Belgisch talent en ervaring. Met hem zetten we onze ambitie kracht bij. Akkoord, hij zal misschien eens méér verliezen dan vroeger, maar hij kan ons van zijn kant méér leren winnen.”

De nieuwe KVO-doelman hoorde het graag. “Die winnaarsmentaliteit leerde ik trouwens van Yves Vanderhaeghe, met wie ik als jonge snaak speelde bij Anderlecht. Zelfs op training was hij in Anderlecht een belangrijke aanjager. Als coach weet hij een groep vertrouwen te geven. Ik hoop vanuit mijn doel hetzelfde te kunnen doen.

Sportief manager Luc Devroe ziet een belangrijke rol weggelegd voor Proto: “Hij is een leidersfiguur, die karakter en ervaring meebrengt en wij waren van mening dat zijn komst noodzakelijk was om dat stapje hoger te zetten met KV Oostende. Met alle respect en waardering voor wat Didier Ovono de voorbije seizoenen gepresteerd heeft. Hij zal nu de concurrentie met Silvio moeten aangaan. Bovendien zouden we Didier straks een tijd moeten missen omwille van de Africa Cup.”

Ook Proto zelf begrijpt dat Didier Ovono op veel sympathie van de fans kan rekenen. “Dat is ook logisch, Didier is een uitstekende doelman die een mooie parcours heeft uitgebouwd met deze club. Ik heb daar het volste respect voor. Maar ik wil iedereen bij KVO ook overtuigen.”

In Vlaanderen is de gewezen Rode Duivel niet altijd bij iedereen geliefd, door het beeld dat mensen van hem hebben. “ Dat klopt. Ik wil altijd winnen en sta daardoor vaak heel scherp op het veld. Maar ik geef alles voor mijn club. En dat zal ik hier ook doen op het veld. Naast het veld zullen de mensen wel snel ontdekken dat er een andere Proto bestaat, dan het beeld dat vaak in de media wordt opgehangen.

Luc Devroe en voorzitter Marc Coucke bedankten ook nog het bestuur van RSC Anderlecht voor de correcte samenwerking. “Bij Anderlecht hebben de mensen uiteindelijk hun woord gehouden, waardoor Silvio effectief naar Oostende kon komen. En dat is knap, want hij is uiteindelijk een absolute titularis bij Anderlecht. Het getuigt van de goeie relatie tussen de beide clubs.

Maandag 20 juni sluit Silvio Proto al aan op de eerste training van het nieuwe seizoen.