Vriendschappelijk: KV Oostende - Royale Union Saint-Gilloise 1-2

Wedstrijdverslag

Union kwam fel uit de startblokken en versierde in de eerste tien minuten meteen twee kansen. Eerst trapte Deniz op de lat en even later redde Skulason op de lijn. Vooral met technisch sterke Lapoussin had de KVO-defensie de handen vol. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam KVO beter in de wedstrijd. De bedrijvige Hjulsager vond eerst nog doelman Kristiansen op z'n weg, maar even later strafte hij knullig balverlies wél af: 1-0. Union reageerde via Fixelles, maar die besloot oog in oog met Hubert over doel. Net voor de rust zette Fixelles die misser wel recht. Na een strafschopfout van Anton Tanghe zorgde hij vanop de stip voor de 1-1 ruststand.

In de tweede helft was de eerste kans voor KVO. Robbie D'Haese zette zich knap door, maar zijn poging ging naast. Daarna was het Union dat het heft in handen nam. Ondoa moest twee keer gepast tussen komen en Nielsen trapte rakelings over. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotminuut kreeg Union een onrechtstreekse vrije trap toegekend na een discutabele terugspeelbal op Ondoa. Nielsen liet het niet aan z'n hart komen en knalde het leer in het dak van het doel. Eindstand: 1-2. Volgende week zaterdag speelt KVO om 14u thuis tegen Cercle. Deze wedstrijd vindt plaats achter gesloten deuren, maar we kijken samen met Focus/WTV voor een livestream.

Ploegsamenstelling
Hubert (46' Ondoa), Bataille (46' Capon), Tanghe (46' Dewaele), Theate (70' Mazbouh), Skulason (46' Ndicka), D'Arpino, Marquet, Vandendriessche, Boonen (46' D'Haese), Hjulsager (70' Vanhulle), Kvasina.
Info: Guri (schouder), Sakala (knie), Jäkel (rug), Hendry (adductoren) en Bätzner (enkel) ontbraken. "Nick Bätzner brak in februari zijn enkel en nemen we nu geen enkel risico mee," zo legt trainer Alexander Blessin uit. "Guri mist zeker de competitiestart, maar ik hoop om Jäkel, Hendry en Sakala volgende week te recupereren. Dat zijn toch drie belangrijke spelers voor ons. Daarnaast kijken we verder om nog een drietal versterkingen bij te halen. Vandaag verloren we dan wel, maar ik hecht geen belang aan het resultaat. We zijn bezig met iets op te bouwen en dat vergt een beetje tijd."