Vriendschappelijk: KV Oostende - Cercle Brugge 3 - 1

Wedstrijdverslag

De ploeg van trainer Blessin won haar eerste (vriendschappelijke) wedstrijd in de 'Diaz-Arena'. Reeksgenoot Cercle Brugge werd met bijwijlen knap voetbal met 3-1 verslagen.

De thuisploeg begon aan een hoog tempo wat onmiddellijk resulteerde in doelgevaar.  De doorgebroken D'Haese werd in de zestien neergehaald maar Kvasina zag zijn elfmeter stijlrijk gestopt worden door Warleson. In de aanvangsfase was D'Haese een gesel voor de bezoekende defensie.  Na een actie besloot het Oostends talent in het zijnet.  Aan de overkant reageerden de bezoekers met een schot van Hotic op de binnenkant van de paal.  De thuisploeg bracht bij vlagen zeer mooi voetbal op de mat.  Warleson ranselde na een knappe Oostendse combinatie een poging van Hjulsager uit zijn doelvlak. De bezoekers reageerden via Hoggas die op  een attente Hubert stuitte. Net voor de rust kreeg de thuisploeg wat het verdiende.  Na een vrijetrap van Boonen tikte Vandendriessche de rebound (kopbal Tanghe op de lat)  voorbij een kansloze bezoekende goalie (1-0).

Ondanks  de vele wissels kwam de kustploeg opnieuw fel uit de kleedkamer en verdubbelde op magistrale wijze haar voorsprong.  Marquet haalde vanop de rand van de zestien vernietigend uit,  waarbij de goalie te verbouwereerd was om te reageren (2-0). Gueye, de nieuwe Oostendse spits liet zich niet onbetuigd en pikte na een persoonlijke actie zijn eerste doelpuntje mee (3-0).  Aan de overkant kon Mbenza de score milderen (3-1). Diezelfde Mbenza trapte wat later in het zijnet. Aan de overkant zag Gueye zijn poging in allerlaatste instantie in hoekschop verwerkt worden. Mbenza, de meest actieve bezoekende aanvaller had in de slotfase iets bijzonders in petto, maar zijn omhaal ging meters naast.

Doelpunten
44' 1-0 (Vandendriessche), 49' 2-0 (Marquet), 58' 3-0 (Gueye), 63' 3-1 (Mbenza)

Gele kaarten
89' Decostere

Ploegsamenstellingen
KV Oostende 1ste helft: Hubert, Tanghe, Theate, Bataille, Ndicka, D'Arpino, Vandendriessche, Hjulsager, D'Haese, Boonen, Kvasina
KV Oostende 2de helft: Ondoa, Dewaele, Theate, D'Arpino, Gueye, Marquet, Boonen, Hjulsager, Skulason, Capon (62' Mazbouh), Vanhulle

Cercle Brugge: Warleson, Ueda, Hotic, Hoggas, Mbenza, Corryn, Decostere, Vanhoutte, Hazard, Omolo, Raux