Voorbeschouwing en selectie STVV - KVO (PO2)

12 apr 2019 | Sportief

Selectie (19): Ondoa, Dutoit, Lombaerts, Faes, Milovic, De Bock, Nastic, Nouri, Capon, Bataille, Vandendriessche, Marquet, Vanlerberghe, D'Haese, Boonen, Coopman, Sakala (?), Guri, De Sutter (?). 
Geblesseerd: Canesin, Nkaka. 
Opmerkingen: Sakala (voet) en De Sutter (teen) sukkelden de afgelopen week met kwaaltjes, beiden zijn onzeker, maar raken wellicht toch speelklaar. 

Voorbeschouwing:

Zaterdag trekt KVO naar het verre Limburg om STVV partij te geven. De Truienaars misten op een haar na Play-off 1 en azen nu op een finaleplaats tegen de vierde uit Play-off 1 om zo Europees voetbal af te dwingen. 

Grote ontgoocheling overheerste toen Sint-Truiden op de slotspeeldag in eigen huis verloor van AA Gent. Nadat de 'Kanaries' quasi een heel seizoen in de top zes stonden, moesten ze zich toch tevreden stellen met een plekje in Play-off 2. Die grote ontgocheling maakte echter al snel plaats voor nieuwe ambities want STVV begon met zeven op negen aan de Play-offs en staat aan de leiding in de poule. 
Vorig weekend verloren de Truienaars hun eerste punten na een 2-2 gelijkspel op Westerlo. De vinnige Japanner Kamada trof twee keer raak. De eerste twee wedstrijden werden wél winnen afgesloten: 1-2 op Beerschot Wilrijk en 3-1 tegen Charleroi. Als STVV wint van KVO neemt het al meteen een stevige optie op groepswinst. STVV moet het wel doen zonder de ervaren Steven De Petter. Hij moet onder het mes, zijn seizoen zit erop. Met De Norre en Bezus zag STVV in de winterstop ook twee sterkhouders vertrekken, maar met onder andere Kamada, Botaka, Ceballos en Kinoshita hebben de troepen van trainer Marc Brys nog voldoende kwaliteit lopen. Bovendien keren Garcia en Boli terug uit blessure. 
KVO herstelde zich dan weer van het thuisverlies tegen Eupen en pakte zes op zes tegen Charleroi en Beerschot Wilrijk. Mits winst op Staaien pakt KVO dus de leidersplaats over van de Limburgers. Een wedstrijd met inzet dus ! 
In de reguliere competitie verloor KVO met 1-0 op STVV, na een strafschop van Botaka in het slotkwartier. In Oostende werd het tijdens de kerstwedstrijd 1-1. Botaka bracht STVV toen al vroeg op voorsprong. STVV verzuimde de score verder uit te diepen na onder andere een gemiste penalty, De Bock bezorgde KVO uiteindelijk een punt. Benieuwd wat het zaterdag wordt !