Voorbeschouwing en selectie KVO - Cercle (19-20)

02 aug 2019 | Sportief

Selectie (19): Dutoit, Schelfhout, Ondoa, Milovic, Faes, Skulason, Ndenbe, Capon, Vandendriessche, Marquet, Palaversa, Hjulsager, Jonckheere, Boonen, Vargas, Sakala, Rajsel, D'Haese, Guri. 

Voorbeschouwing

Op speeldag 2 van de Jupiler Pro League treden de Kustboys als gastheer op voor Cercle Brugge. Na de stuntzege op Anderlecht hopen we natuurlijk om weer de volle buit te pakken.

De ploeg van voorzitter Schotte sloot het vorig seizoen af op een 13de plaats. Om minstens beter te doen onderging het stamnummer 12 tijdens het tussenseizoen een grondige metamorfose. Tal van spelers vertrokken, terwijl heel wat spelers gehuurd of aangetrokken werden.
De huurlingen van Monaco (Traoré, Lopez, Nquida, Cardona, Appin, Alioui, Tormin en Etienne) keerden naar hun moederclub terug. Anderen, zoals een Lambot, Palun, Gakpé, Marega, Koné en Bruno zochten andere oorden op. Een nieuw leger huurlingen uit Monaco (Bongiovanni, Biancone, Serrano en Mboula), Lille (Dabila, Kouamé) en Straatsburg (Saadi, ex-Kortrijk) kwamen de Brugse rangen versterken. Kylian Hazard werd definitief aangeworven, ook Kanté en Peeters zijn nieuw.

Op de eerste speeldag verloor groenzwart met 0-2 van Standard Luik. Trainer Mercadel maakte gebruik van de volgende spelers: Badiashile, Dabila, Ueda, Taravel, Serrano, Hazard, Hoggas, N’Guessan, Peeters, De Belder en Saadi. Kanté, Omolo en Mboula vielen in.

Voor de wedstrijd tegen KVO kan de Brugse coach geen beroep doen op de langdurig gekwetste De Belder. Ook Serrano zal er na zijn rode kaart (2x geel) tegen Standard Luik niet bij zijn.

Vorig seizoen speelde Cercle 1-1 gelijk in de Versluys Arena. Taravel opende voor de Bruggelingen de score, terwijl Kevin Vandendriessche voor de Kustboys gelijkmaakte.
Tijdens de voorbereiding speelden beiden teams in een onderling oefenduel 1-1 gelijk (doelpuntenmakers waren Vandendriessche voor KVO en Taravel voor Cercle).

Spelleiding
Scheidsrechter: Dhr. Van Damme Kevin
Assistenten: Dhr. Vanyzere Rien en Dhr. Vanpoucke Tom
4de official: Dhr. Vergoote Jasper