Videotraining voor de spelers

31 mrt 2020 | Sportief

Terwijl er nog steeds onzekerheid heerst over het al dan niet verder zetten van de competitie, trainen onze spelers individueel verder. Dagelijks krijgen ze een schema doorgestuurd met een variatie aan loop-, stabiliteits- en krachtoefeningen. Via de mobiele applicatie Strava wordt gecontroleerd of alle spelers hun loopsessies voltooien.
Daar is nu een tweede trainingstool bijgekomen. Via de video-applicatie Zoom worden de andere oefeningen nu in team afgewerkt. Fysiektrainer Joost Desender neemt dit voor zijn rekening en via webcam neemt elke speler deel aan de oefeningen. "Er is technologisch tegenwoordig zoveel mogelijk; we moeten daar dan ook gebruik van maken", aldus Joost Desender. "Bovendien kan iedereen elkaar zien waardoor het toch een beetje een groepsgevoel schept."

"We gaan er voorlopig nog altijd van uit dat die laatste match tegen Cercle wordt gespeeld", aldus Adnan Custovic. "Dan komt het er op aan om in vorm te blijven. Ik besef dat de onzekerheid rond het al dan niet stopzetten van de competitie en de toekomst van de club mentaal kunnen wegen, maar we zijn profs en mogen die zaken niet aangrijpen om ons te laten gaan. De fysieke paraatheid moet behouden blijven. Als wordt beslist om de competitie toch nog te hervatten, kunnen we dan meteen met de bal aan de slag zonder al te veel aan de basisfysiek te moeten werken."


Intussen werkt men achter de schermen druk verder om tot een oplossing te komen voor de licentieperikelen. Morgen geeft KVO tekst en uitleg bij de licentiecommissie.