Varsenare - KVO volledig conform maatregelen veiligheidsraad

01 jul 2020 | Sportief

varsenare - kvo is uitverkocht !

Zaterdag om 15 u speelt KVO zijn eerste oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Dat doet het op en tegen tweedeprovincialer Varsenare. 300 toeschouwers zullen de wedstrijd bijwonen en dat is volledig conform de maatregelen van de veiligheidsraad, die zelfs 400 toeschouwers toelaat.

KVO zal zo de eerste Belgische profclub zijn die sinds de lockdown in maart een wedstrijd speelt mét publiek. De 300 tickets waren in een mum van tijd de deur uit en er worden tal van maatregelen genomen om de wedstrijd veilig te laten verlopen voor spelers, staf en alle aanwezigen.

“Varsenare is organisator van deze wedstrijd en de lokale burgemeester en veiligheidsdiensten lieten ons weten dat ze graag mét publiek willen spelen. Provinciale clubs, die het in deze tijden al moeilijk hebben, leven van dergelijke wedstrijden dus wij hebben daar alle begrip voor. Bovendien willen wij onze eigen supporters ook zélf al een eerste voetbalbeleving aanbieden na maandenlang wachten,” aldus Stadiondirecteur Joost Depreux.

“Het spreekt voor zich dat deze voetbalbeleving veilig moet kunnen verlopen en daarom nemen Varsenare als organisator en wij als professionele voetbalclub samen het heft in handen om de nodige maatregelen te voorzien. Zo worden beide spelerskernen getest op corona en worden de spelers strikt afgezonderd van de aanwezige supporters. Het is dan ook absoluut verboden om handtekeningen of foto’s te vragen. We zijn blij dat we onze supporters deze ervaring kunnen schenken, maar we rekenen wel op ieders medewerking en gemeenschapszin. Van KVO uit voorzien wij 14 stewards in plaats van de gebruikelijke drie voor een oefenwedstrijd. Enkelen onder hen krijgen als enige opdracht om in de gaten te houden dat de social distancing-regels worden gerespecteerd én dat er niet staand wordt gedronken. Last but not least werden de tickets enkel online verkocht. Heb je geen ticket, dan heeft het geen enkele zin om ter plaatse te komen, je komt er niet in. Kortom, wij staan ervoor garant dat deze wedstrijd kan worden gespeeld in veilige omstandigheden. Of ook de komende wedstrijden plaats zullen vinden mét publiek, hangt deels af van de lokale overheden en veiligheidsdiensten. Op 1 augustus willen wij in elk geval een eerste keer in eigen huis spelen mét publiek. Daarvóór plannen wij ook nog een simulatiedag waarop we ‘in real life’ mét supporters een uitgetekend tribuneplan zullen uitvoeren. Meer info hierover volgt nog.”

Adres: Hof van Straeten 2, 8490 Varsenare. Er wordt niet op het eerste kunstveld gespeeld, maar op het veld ernaast.

Overige oefenmatchen:

Zaterdag 11 juli - Zwevezele - KVO (uur nog te bepalen)
Zaterdag 18 juli - Winkel Sport - KVO (uur nog te bepalen)
Zaterdag 25 juli - KVO - Union SG (16u, Oudenburg)
Zaterdag 1 augustus - KVO - Cercle (uur nog te bepalen, in Oostende)