Supporter brengt shirt overleden ex-speler weer 'thuis' na 25 jaar

07 jul 2020 | Supporters

Vandaag zou ex-speler Daniël Maes 54 jaar geworden zijn. Onze gewezen rechtsachter, die in de jaren ’90 nog in de voorselectie van de Rode Duivels werd opgenomen, overleed echter in 2007 na een verkeersongeval. Hij liet een vrouw en dochter na en zij kregen onlangs door supporter Kristof Van de Cappelle een cadeau overhandigd met heel wat emotionele waarde.

“Zelf speelde ik midden de jaren ’90 bij de beloften van KVO,” aldus Kristof Van de Cappelle. “Wij werkten onze wedstrijden af in de shirts waarmee de eerste ploeg het jaar voordien speelde. Zo speelde ik in het seizoen 1996-1997 met het rugnummer 4. Het shirt lag de voorbije jaren stof te vergaren in mijn kast, maar tijdens de crowdfunding en shirtverkoop die werden opgezet om de club te helpen redden, haalde ik mijn kast leeg om te kijken of ik iets kon schenken ten voordele van KVO. Ik botste op het shirt en navraag leerde me dat wijlen Daniël Maes er mee speelde tijdens het seizoen 1995-1996. Ik vond dat zijn nabestaanden recht hadden op dit shirt en via Bram Keirsebilck van KVO kwam ik in contact met Kristien, de weduwe van Daniël. Zij woont in het Waasland en met mijn koersfiets reed ik tot bij haar om het shirt te overhandigen. Ik ben blij dat Daniël zijn shirt zo na 25 jaar terug ‘thuis’ komt.”

Kristof (boven, vierde van links) met het bewuste shirt
“Toen Kristof mij een bericht stuurde dat hij ons het shirt wou bezorgen, raakte mij dat diep,” aldus Daniël’s weduwe Kristien. “De week erop reed hij dan met z’n fiets tot in het Waasland om het ons te overhandigen. Een prachtig gebaar. Kort daarna kregen we van KVO uit ook nog de DVD ‘Het sprookje van’t visserssloeptje’ opgestuurd via de post, waarin Daniël ook postuum eer wordt betoond. Het toont aan dat mijn man zeker niet vergeten is en daar zijn we Kristof en KVO heel dankbaar voor.”

Het bewuste shirt