STVV - KVO 1-0

13 apr 2019 | Sportief

Met een 6 op 6 op zak trok KVO naar het verre Sint-Truiden, daar streden ze in een rechtstreeks duel om de leidersplaats in groep A van Play-off II. Hugo Broos kon opnieuw rekenen op Lombaerts en Capon die terugkwamen uit schorsing en ziekte. Canesin, Nkaka en Sakala waren er niet bij.

In een open eerste helft kwam het eerste gevaar van STVV: een kopkans van De Sart zonder doelgevaar. Na 15 minuten was het opnieuw de thuisploeg die kwam opzetten. Kamada oog in oog met Ondoa, maar de lijnrechter stond al met de vlag in de lucht. Even later rolde de Japanner Sekine de linkerflank op, maar vanuit een scherpe hoek was het onmogelijk om Ondoa te kloppen. KVO dreigde via Nastic, maar niemand van de thuisploeg reageerde attent genoeg op diens voorzet. In minuut 44 zoefde een schot van De Bock nog over de netten. Rusten deden we met een 0-0, de Kanaries domineerden de eerste helft, maar slaagden er niet in om Ondoa en de Oostendse defensie te kloppen.

STVV kwam ook als sterkste ploeg uit de kleedkamer en dat resulteerde meteen in een doelpunt die werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later trapte Kamada maar net voorlangs. De kansen bleven komen voor de thuisploeg, maar Ondoa bracht onder andere redding op een poging De Sart. In minuut 57 was het dan toch raak voor de Truienaars. Endo kopte een verre hoekschop terug voor doel en de vrijstaande Sylla kon simpel binnenkoppen. Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg.

De sterk keepende Ondoa werd dan toch geklopt
De Kanaries bleven nu drukken, op zoek naar hun tweede doelpunt. Sylla miste, De Sart trapte van dichtbij aan de tweede paal naast, Asamoah trapte over. De Kustboys gaven zich echter nog niet gewonnen. Boonen bediende Coopman, maar diens knal ging rakelings over. Daarna kreeg De Sutter nog de beste kans voor KVO, maar hij geraakte niet voorbij doelman Pirard. Ook STVV kon de score nog uitdiepen via grote kansen voor Ceballos en BoIi, maar ze verzuimden dat. Het bleef spannend tot het einde, maar de drie punten bleven wel in Sint-Truiden.

Matchinformatie
Doelpunten: ’57 Sylla
Opstelling KVO: Ondoa, De Bock, Faes, Milovic, Lombaerts, Guri (’66 De Sutter), Boonen, Nastic (’79 Vanlerberghe), Vandendriessche, Capon, Coopman
Wisselspelers: Dutoit, Marquet, Vanlerberghe, De Sutter, Nouri, Bataille, D’haese

Verslag: Shania Kooy / Morgane Lemiengre