#StageMurcia19 – Dag 4 – Afbouwen naar de wedstrijd toe

09 jan 2019 | Sportief

Donderdag namiddag speelt KV Oostende zijn enige oefenwedstrijd van deze winterstage. In La Manga ontmoeten we dan FC Utrecht, de ex-ploeg van Richairo Zivkovic. En dus wordt het trainingsschema nu aangepast naar die wedstrijd toe. De groep trainde vandaag alleen in de voormiddag. Na de middag stond er een alternatieve activiteit gepland en vanavond ging sportief directeur Hugo Broos opzoek naar de ‘Slimste KVO’ers’.

Na drie intensieve dagen in Murcia, had Gert Verheyen vandaag nog één pittige training geprogrammeerd. Op het biljartlaken van Pinatar in het Golfhotel La Torre oefende de selectie vooral op positioneel balbezit, met scoringsmogelijkheden in vier kleine doeltjes. Een complexe oefening met omschakeling overtal/ondertal.

Daarna volgden wedstrijdvormen waarbij het accent lag op het optimale benutten van de flanken.
Coach Gert Verheyen blikte gelukkig terug op deze training: “Ik zie deze groep nu dingen doen met de nodige kwaliteit. Zaken die we enkele maanden geleden nog echt niet goed uitvoerden. Nog een bewijs van de groei die deze kern doormaakt. En dat geeft een goed gevoel. Hopelijk zie ik er dat donderdag tegen Utrecht ook uit komen.”

Ook even rust inbouwen

Voor het eerst tijdens deze stage kregen de spelers daarna rust. Hoewel, dat was ook relatief.
Assistent Franky Van der Elst sprong op de mountainbike met Vandendriessche, Dutoit, De Bie en Marquet.
Banda, Milovic, Tomasevic, Guri en Sakala trokken naar de fitness.

En de Belgische spelers kregen een golfinitiatie onder leiding van de ervaren Nicolas Lombaerts.
De boog kan niet altijd gespannen staan. De rest van de groep verkoos echt platte rust.

Vanavond had sportief directeur Hugo Broos een vrij moeilijke quiz in elkaar gesknutseld. De spelers en de volledige staf werden opgesplitst in 7 groepjes van 5 quizzers voor de 4 vragenrondes, met  telkens 10 vragen. De groepjes bedachten best wel originele namen, zoals de Foxes, DNA 4.0. , Vesche Ploaten of Los Piratos.

En de winnaars zijn... ?

De eerste ronde ging enkel over het WK 2018, daarna kwam een ronde -hoe kan het ook anders- ‘Bekende Vrouwen’. Wie of wat zoeken we, was ronde 3. En de slotronde bracht videofragmenten van WK-goals op het projectiescherm.
Niet simpel bij momenten… Noem de 7 disciplines van de Zevenkamp bij de vrouwen? Wie werd tweede in Parijs – Roubaix 2018? Wie scoorde als eerste Belg ooit in de Champions League? …

De overwinning ging naar “ ’t GROEPTJE” met teammanager Rik Coucke, Tom De Sutter, Laurens De Bock, Fashion Sakala en Sindrit Guri.  The Foxes, o.l.v. Franky Van der Elst waren een mooie tweede. Minder goed verging het Los Piratos met Fernando Canesin en Aristote Nkaka… zij waren de verliezers en mochten voor de hele groep een liedje brengen.

Enige minpunt vandaag was het trieste nieuws voor Fabrice Ondoa. Hij kreeg te horen dat zijn grootmoeder is overleden. Wij steunen hem in dit verdriet, want ook dan zijn we één team.

Tot morgen!