#StageMurcia – Dag 7 & 8 Pittig tot op de laatste dag

12 jan 2019 | Sportief

Vanmiddag zit de winterstage van KV Oostende er op. 8 Dagen in het zonnige Murcia hebben de troepen van Gert Verheyen goed gedaan. Hopelijk resulteert dat straks ook in uitstekende resultaten in de competitie tegen Moeskroen en in de dubbele bekerconfrontatie tegen AA Gent. Om 19u10 vertrekt de Tui-vlucht met de selectie, directie en sponsors vanuit Alicante terug naar Oostende, waar we om 22u landen.

Gisteren was het even de schade opmeten voor de medische staf van KV Oostende. Gelukkig bleek de vrees voor erge blessures ongegrond. De schouder van Tom De Sutter zag wel blauw, maar was opnieuw mobiel. Gisteren trainde hij nog wat apart, maar vanochtend sloot hij voor de laatste training weer aan bij de groep. Goed nieuws dus.
Ook Sindrit Guri herstelt vlot. Wandelen ging gisteren nog wat moeilijk, maar ook vandaag werkte hij apart met de kiné. Volgende week sluit hij op de Schorre normaal weer aan.
Fernando Canesin tenslotte verdraaide zijn knie op de voorlaatste training. Hij liet zich vandaag verzorgen. Begin volgende week zal blijken of hij snel weer met de groep mee kan doen.
En dus kan de vlucht richting Oostende straks dus vrij zorgeloos vertrekken na een geslaagde stage.

Competitiedrang blijft in de groep hangen

Op dag 7, de dag na de match, kreeg de groep een leuke ontspannende training voorgeschoteld. De verdedigers, die 90 minuten hadden gespeeld, liepen uit en speelden een partij voetbaltennis. De anderen kregen eerst een reeks mobiliteit- en flexibiliteitsoefeningen, daarna spelvormen gericht op positiespel om dan de rest van de training originele wedstrijdjes te spelen.

Ook na de mooie 1-2 zege tegen FC Utrecht blijft de gretigheid in de groep hangen, zelfs bij de kleinste spelvorm. Partijtjes handbal, kopvoetbal -bal mag alleen van hoofd naar hoofd gaan- en levend tafelvoetbal (spelers mogen enkel de bal raken in hun zone en moeten proberen intelligent de openingen te vinden) zorgden voor verbetenheid, drang om te winnen en elkaar te verschalken.

Zelfs coach Gert Verheyen liet zich niet onbetuigd en wakkerde het vuur bij de groep daardoor nog meer aan. Indy Boonen en Kevin Vandendriessche zorgde voor enkele lekkere goals. Na de middag kreeg de groep vrij en ’s avonds mocht de riem er even af met een stadsbezoek en een diner, samen met het bestuur, in Murcia.


Nog even alles goed losgooien

Maar ook op de laatste dag was het opnieuw bittere ernst. De groep werd om 11u op het trainingsveld verwacht voor een afsluitende loopsessie onder leiding van physical coach Joost Desender. Drie groepen werkten verschillende loopvorm-sessies af aan wisselende intensiteit.
En zelfs nu hoorde je spelers elkaar aanmoedigen om het tempo van de snelste op te pikken.

Wie de verslagen de voorbije week volgde, weet intussen dat het goed zat tijdens deze stage. Geen ernstige blessures, elke dag is er stevig gewerkt, de kwaliteit groeide en de beleving en groepsgeest werd alleen maar intenser.

Bedankt spelers, staf, medewerkers die er een geslaagde missie van gemaakt hebben.
Bedankt fans om intussen massaal tickets te kopen voor de bekermatchen tegen AA Gent.

De waarheid ligt natuurlijk op het veld in Moeskroen, straks. Daar is iedereen zich van bewust.
Maar dit pakken ze ons alvast niet af.

#KVODNA #STAGEMURCIA19 …  We’ll be back!