#stageMurcia - Dag 6: FC Utrecht - KV Oostende 1-2

10 jan 2019 | Sportief

bekijk videoverslag onder dit artikel

KV Oostende heeft zijn eerste overwinning van 2019 te pakken. De Kustboys wonnen de enige oefenwedstrijd van deze winterstage met 1-2 van FC Utrecht. Op basis van de tweede helft was de zege absoluut verdiend. Sindrit Guri en Jelle Bataille zorgden voor de knappe goals. Guri moest daarna wel geblesseerd naar de kant, net zoals Tom De Sutter. Even afwachten tot morgen om uit te maken hoe ernstig de blessure is. “Ik had wat schrik, maar ik denk dat het best wel zal meevallen. Niet zo erg,” reageerde De Sutter een uur na de match. FC Utrecht staat vierde in de Nederlandse eredivisie, na de grote drie, PSV, Ajax en Feyenoord. De club wordt getraind door ex-bondscoach Dick Advocaat, een oude bekende van Nicolas Lombaerts. Advocaat trok Lombaerts destijds naar Zenith St-Petersburg.

Vooraf was er de vraag of de intensieve trainingsweek bij de troepen van Gert Verheyen voor zware benen zou zorgen. In het openingskwartier bleek dat niet het geval. De partij was best in evenwicht, zonder kansen weliswaar, maar plots kon het zomaar 1-0 gestaan hebben voor de Nederlanders. De Oostendse verdediging liet zich verrassen door een diepe bal op Sean Klaiber. De jonge Utrechtse revelatie Nick Venema trapte de dot van een kans over een leeg doel. 19 is hij pas, maar deze week trapte hij er wel drie binnen tegen VfB Stuttgart. Deze liet hij gelukkig voor KVO liggen. Vijf minuten later was Venema de aangever, nu trapte Kerk los over de bal.

Vandendriessche alom tegenwoordig

KVO even van slag, maar dan toch ook Oostends gevaar. Utrecht voetbalde best prima en verdedigde na balverlies uitstekend gegroepeerd in blok. Toch konden Canesin en Vandendriessche via twee leuke combinaties evenveel keer dreigen. Utrecht-doelman Paes bracht redding, een andere bal ging over. En ook op een afstandsshot van Vandendriessche, de meest bedrijvige Oostendenaar voor rust, zat Paes in de weg.


Guri en De Sutter wegen op de defensie

In de tweede helft laat Gert Verheyen enkel zijn doelman en de verdediging staan. Op het middenveld komen Nkaka, Vanlerberghe, Sakala en D’Haese en voorin krijgen we Guri en het debuut van Tom De Sutter.

Die laat zich meteen twee keer opmerken. Eerst via een laag schot, waarop de doelman plat moet gaan. Iets later gaat De Sutter goed omhoog op een perfecte voorzet van Bataille, maar hij kopt op Paes. Tussendoor moest de Nederlandse keeper ook al tussenkomen op een knappe actie van D’Haese.

KVO domineert de tweede helft en dan is er plots dat ene moment. Bazoer stuurt Veneman binnendoor en de Utrechtse belofte tikt onder Dutoit binnen. 1-0 na 65 minuten, tegen de gang van het spel in. De reactie volgt meteen met een zwaar schot van Sakala.

Met nog iets meer dan een kwartier te gaan, legt KVO een uitstekende combinatie op de mat in de kille La Manga Arena. Guri maakt de actie, speelt in op Sakala via de linkerkant. Fashion zwiept de bal naar de overkant waar Bataille komt aangelopen, prima dribbel en dan overhoeks binnen.
Lekkere gelijkmaker van Jelle Bataille, 1-1 in de 74ste minuut. Enthousiasme bij de twintig KVO-fans op de tribune!

Meteen daarna verschroeit Vanlerberghe de vuisten van Paes. Het is maar uitstel van executie, want nauwelijks een minuut later zet Banda voor en daar is Sindrit Guri opeens om knap binnen te koppen. Een doelpunt dat de Albanees goed zal doen, ongetwijfeld.

KV Oostende behoudt daarna de controle, ook al ziet Verheyen Guri (voet) en De Sutter (schouder) nog uitvallen.
D’Haese, Nkaka en onze aanval speelden een opvallende tweede helft, terwijl Lombaerts en co mooi de sleutel op de deur hielden.

Knap resultaat tegen het nummer 4 uit de Nederlandse ere-divisie.

Straks volgen nog reacties van de coach en beelden van de wedstrijd.

FC Utrecht – KV Oostende 1-2 (0-0)

64. Nick Venema 1-0
74. Jelle Bataille 1-1 
78. Sindrit Guri 1-2

Opstelling FC Utrecht: Maarten Paes; Sean Klaiber (59. Van der Maarel), Timo Letschert (59. Willem Janssen), Emil Bergström (71. Christopher Mamengi), Nicolas Gavory (59. Leon Guwara); Simon Gustafson (59. Sander van de Streek), Joris van Overeem (59. Riechedly Bazoer), Urby Emanuelson (71. Odysseus Velanas); Gyrano Kerk, Nick Venema, Othmane Boussaid (71. Tim Brinkman)

Opstelling KV Oostende: William Dutoit; Laurens de Bock, Goran Milovic, Nicolas Lombaerts, Jelle Bataille; Kevin Vandendriessche (46. Sindrit Guri 89. Hasan Özkan), Wout Faes (46. Robby D'Haese), Francois Marquet (46. Jordy Vanlerberghe); Fernando Canesin (46. Fashon Sakala), Richairo Zivkovic (46. Tom de Sutter 76. Emannuel Banda), Indy Boonen (46. Aristote Nkaka).