#stageMurcia Dag 5 – Spelers met eigen inbreng op training

10 jan 2019 | Sportief

Het verslag van stagedag 5 had je hier nog tegoed. Maar dat lieten we gisteren even wijken voor belangrijker nieuws… de contractovereenkomst met Tom De Sutter. Een nieuwe Ostend-boy. Iemand met een uitstekende mentaliteit, zeer veel goesting en honger naar de bal. Welkom Tom en lap er bij ons maar een paar binnen… te beginnen vanavond misschien tegen FC Utrecht.

Die wedstrijd vanavond wordt bijzonder interessant voor de coaching staf. Krijgen ze nu ook in de wedstrijd te zien, wat de voorbije week op training al te merken was? Of laat de intensieve stageweek toch enig spoor van vermoeidheid achter? In elk geval mikt KVO op een aardig resultaat tegen de Nederlandse ere-divisieclub. Misschien ontploft Zivkovic wel tegen zijn ex-club.

Trainen op positiespel

De trainingsdag gisteren stond in elk geval al in het teken van de wedstrijd van vandaag. De ochtendtraining duurde minder lang dan de voorbije dagen. Zoals altijd begon de groep met enkele preventie– en stabiliteitsoefeningen, waarna een technische cirkel met oefeningen werd afgewerkt (15 min.).
Het grotendeel van de tijd trainde Gert Verheyen met zijn team op het verbeteren van het positiespel d.m.v. poortjesvoetbal in een wedstrijdvorm 10 tegen 10.  Over het afgebakende speelveld staan 10 poorten opgesteld, waar de bal moest worden doorgespeeld om je teamgenoot te bereiken. Dat betekent dus intelligent bewegen en passing verzorgen op het juiste moment.

De eerste trainingssessie van de dag sloot af met 3 x 10 minuten elf tegen elf in een normale wedstrijdvorm.

Coach daagt groep uit met slimme test

Net na de lunch daagde de staf de spelersgroep uit. In twee teams moesten de spelers zelf nadenken over stilstaande fases. Bedenk nieuwe mogelijkheden, teken die uit, probeer doelgerichte acties bij hoekschoppen en vrije trappen vast te leggen. De coach was benieuwd wat hij tijdens de namiddagtrainingen te zien zou krijgen bij dergelijke standaardfases.

En toegegeven, daar zaten wel een paar aangename verrassingen bij, die we uiteraard hier niet gaan verklappen. Belangrijk is dat we die straks zien tijdens competitie-en of bekerwedstrijden. Wel leverde het enkele aardige doelpunten op, waarbij François Marquet vaak betrokken was.
Het mooiste pareltje kwam er na een actie Vandendriessche, Marquet, waarna Laurens De Bock subliem met een hakje kon scoren.
Het zijn ook initiatieven zoals deze die ervoor zorgen dat de groep zich steeds beter gaat voelen.

Tot op vandaag bleven grote blessures gelukkig uit. Alleen Tomasevic bleef uit voorzorg apart trainen en tijdens een duel geraakte Canesin geraakt aan het hoofd. Afwachten of hij straks tegen FC Utrecht speelminuten maakt.

Het verslag van de wedstrijd krijg je uiteraard vanavond op onze website!