Stagedagboek dag 6: KVO - St. Gallen 2-3

13 jan 2020 | Sportief

wedstrijdbeelden zie onder !

In La Manga speelde KVO zijn enige oefenwedstrijd van deze winterstage. De Zwitserse topclub St. Gallen was de tegenstrever. Eindstand: 2-3.

Na een dolle vijf minuten stond het al meteen 1-1. Eerst rolde Sakala de Zwitserse rechterflank op en serveerde hij Sylla de openingstreffer op een presenteerblaadje: 1-0. Luttele minuten later werd aanvaller Guillemenot knap in het straatje gestuurd en hij lobde de uitgekomen Ondoa: 1-1.
Na het veelbelovende begin viel de match even stil,  maar Sakala was bij momenten wel een gesel voor de Zwitserse verdedigers. Hij schakelde knap zijn bewaker uit en trapte vervolgens op de uitgekomen doelman, even later bediende hij Guri die ook niet voorbij de goalie raakte. Sylla kopte dan weer naast. Uiteindelijk kreeg Sakala na zijn assist nog eens loon naar werken. Guri stak hem in het straatje en hij werkte beheerst af: 2-1. Net na die goal kreeg KVO bijna meteen weer de gelijkmaker te slikken, maar het schot van Demirovic ging voorlangs. Een verdiende voorsprong voor KVO aan de rust.


In de tweede helft kopte Guri al snel de 3-1 tegen de touwen, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarna verviel de wedstrijd vooral in veel middenveldspel en overtredingen. Over het uur voerde Dennis Van Wijk acht wissels door. De wedstrijd kabbelde verder en KVO leek zijn schaapjes op het droge te hebben. Tot Ribeiro een dikke vijf minuten voor tijd uithaalde vanuit het strafschopgebied en zo de 2-2 aantekende. Het was het sein voor St Gallen om nog eens alles te geven en nog geen minuut later lag zowaar de 2-3 achter Dutoit in doel. Net voor affluiten bediende Sakala nieuwkomer Sagna, maar die zag de gelijkmaker op de lat stranden. Eindstand KVO - St Gallen 2-3. Een zeer verdienstelijk eerste uur van KVO tegen de derde geklasseerde ploeg in Zwitserland.

Opstelling: Ondoa (46' Dutoit), Milovic  (65' Tanghe), Faes, Bataille (65' Capon), Skulason (65' Ndenbe), Vandendriessche (65' Neto), Palaversa (65' Bekili), Boonen (65' Sagna), Sakala, Guri (65' Morina), Sylla (65' Jonckheere).
Akpala (dij), D'Haese (dij), Vargas (kuit) en Hjulsager (knie) kampen met kwaaltjes en bleven uit voorzorg langs de kant.