Stagedagboek dag 3

10 jan 2020 | Sportief

Op de derde stagedag in Campoamor stonden er opnieuw twee trainingen ingepland, eentje om 10u en eentje om 16u. De revaliderende spelers Ronald Vargas en Brecht Capon trokken al voor dag en dauw naar het zwembad waar ze een indvidueel programma volgden onder leiding van verzorger Bart Brackez. Capon sloot daarna deels aan bij de groepstrainingen, Joseph Akpala deed zelfs de volledige namiddagtraining mee.

Verzorger Bart Brackez aan de slag met Brecht Capon en Ronald Vargas
De voormiddagtraining werd ingeleid met coördinatie-, kracht- en snelheidsoefeningen, daarna volgde een uur lang wedstrijdjes vier tegen vier met kaatsers. De wedstrijden werden gespeeld aan een pittig tempo. De ochtendsessie werd afgesloten met een duurloop en stretching.
In de namiddag lag de klemtoon vooral op tactiek en stilstaande fases. "We kregen veel te veel goals tegen op standaardsituaties, dat moet er gewoon uit," aldus Dennis Van Wijk. "Veel begint bij een goede organisatie en concentratie. Dat proberen we er nu in te slijpen." Op het einde van de training volgden nog enkele krachtoefeningen.

Skulason knalde een terugvallende bal lekker tegen de touwen
Morgen staan er voor de derde dag op rij twee trainingen op de planning, zondag (één dag voor het oefenduel tegen het Zwitserse St. Gallen) traint de groep één keer. In de namiddag bepaalt een quiz wie het 'Slimste KVO-team' wordt.