Stagedagboek dag 2

09 jan 2020 | Sportief

De tweede stagedag begon al vrij vroeg want om 7.45 u pakte fysiektrainer Joost Desender de groep al mee voor een stevige ochtendloop. Na het ontbijt volgde dan nog een veldtraining van een tweetal uren. Tijdens die oefensessie werd er vooral gehamerd op tactische looplijnen en positiespel. Wedstrijdsituaties werden zo goed mogelijk nagebootst en Dennis Van Wijk was verbaal aanwezig met de nodige aanwijzingen. De training werd afgesloten met een halfuur wedstrijd elf tegen elf.

Dennis Van Wijk was verbaal aanwezig
De namiddagtraining duurde met anderhalf uur iets minder lang, maar was daarom niet minder pittig. Zo stond er een sessie 'intermitterend lopen' op het programma. Dat is een intervalloop waarbij de spelers 18 keer een afstand lopen, maar telkens binnen een korter tijdsbestek en met telkens een korte pauze tussen. "Iedereen die ooit voetbalde, weet dat zoiets vrij pittig is, maar wél noodzakelijk," aldus Joost Desender. "Maar de bal kwam er ook genoeg aan te pas hoor." Dat klopt want tijdens het technisch circuit konden de spelers hun traptechniek en afwerking bovenhalen. Daarbij vielen onder andere Jelle Bataille en Wout Faes op met fraaie doelpunten. Na de stretching konden de spelers genieten van een welverdiende rust. Daarbij doken sommigen het koude water in voor een 'cooling down' van de spieren, anderen kozen voor een deugddoende massage bij kinés Danny Naessens en Niels Buseyne en verzorger Bart Brackez.  Logan Ndenbe koos dan weer voor een revalidatie- en vibratiekussen van onze partner HHP (Home Health Products).

Logan Ndenbe aan het revalidatiekussen van HHP
Brecht Capon trainde nog steeds individueel, hij kreeg het gezelschap van Ronald Vargas die na de ochtendtraining wat last had van de kuit. Joseph Akpala hervatte deels de groepstraining. Yaya Sane zou door administratieve paspoortproblemen op eigen houtje afreizen naar de stage, maar de Afrikaanse papiermolen is nog niet in orde waardoor Sane nog niet kon aansluiten.

Vandaag was ook de pers welkom op het trainingskamp. De voorzitter én de trainer namen er uitgebreid de tijd om met de geschreven pers en Sporza te praten.

Sporza bij Frank Dierckens