Stagedagboek dag 1: Twee pittige trainingen

01 jul 2019 | Sportief

Zondag arriveerde de spelersbus in de vooravond in het Nederlandse Hoenderloo, waar in het Fletcher Victoria Hotel de basis wordt gelegd voor wat een zware competitiestart wordt. Nadat de groep zondagmorgen nog trainde op de Schorre, werd er zondagavond - na een busrit van een drietal uren - geen training meer ingelast.
Maandag was dan ook de officiële start van de stage en de pees werd er meteen stevig opgelegd. Tijdens de voormiddagtraining werd er vooral fysiek gewerkt, zij het altijd met de bal en vanuit wedstrijdsituaties. "De jongens zijn constant in beweging maar doordat alle oefeningen met bal zijn, voelt dat niet zo zwaar aan," aldus trainer Kare Ingebrigtsen. "Al moet ik wel zeggen dat er in de namiddag wél zonder bal zal worden gelopen. Soms is dat toch eens nodig om zo een stevige basis te leggen hé."

"Zoveel mogelijk met bal trainen, maar soms moet het ook eens zonder"
En zo geschiedde. Daar waar de namiddagtraining nog los begon met enkele rondo's en balgoochelen, was het al snel puffen en zweten geblazen. Met een intensieve duurloop legde fysiektrainer Joost Desender er stevig de pees op. "We hebben de spelers opgedeeld in verscheidene groepen. De tijd dat elke speler gewoon zo hard en zo veel mogelijk moest lopen, ligt ver achter ons. Nu is het belangrijk dat de spelers individueel worden begeleid. Zo werkt bijvoorbeeld Renato Neto een aangepast schema af. Hij speelde de laatste twee jaar weinig wedstrijden, dan is het uit den boze dat hij zo vroeg in de voorbereiding meteen alle oefeningen aan honderd procent doet. We moeten hem zo optimaal mogelijk klaarstomen voor de competitiestart. Indy Boonen incasseerde tegen Cercle dan weer een stamp op de enkel en doet het ook kalmer aan."

Met een duurloop werd de pees er stevig opgelegd
Ook morgen en woensdag traint KVO twee keer per dag. Donderdagnamiddag staat er een teambuilding gepland, vrijdagnamiddag krijgt de groep vrij. Zaterdag om 15u speelt KVO in Rijen (nabij Breda) tegen de Nederlandse eersteklasser Willem II.