Spelers kuisen strand op en schenken € 1.000 aan Proper Strand Lopers

16 sep 2020 | Supporters

Woensdagmiddag trokken de spelerskern en trainers naar het strand om er mee zwerfvuil te helpen ruimen. De actie is een voorloper van de ‘International Coastal CleanUp Day’ komende zaterdag.

Tijdens de internationale opruimdag van zaterdag worden mensen aangemoedigd om alle stranden wereldwijd proper te maken. Zo wordt aandacht gevraagd voor de problematiek rond plastiek die in de zeeën en oceanen belandt. Als enige voetbalclub aan zee in onze hoogste klasse wil KVO hier zijn steentje aan bijdragen. Omdat we zaterdagmiddag spelen tegen OH Leuven, stroopten onze spelers woensdagmiddag al de mouwen op. Hiervoor werkten we samen met de lokale organisatie ‘Proper Strand Lopers’, die op vrijwillige basis elke dag het strand opruimt. De spelers en technische staf van KVO wandelden met een prikker en vuilniszakken tussen het Klein Stand en Casino Kursaal het strand af.
"Het strand opruimen, klinkt niet meteen sexy, maar toch was het een aangename én leerrijke teambuilding," aldus aanvoerder Kevin Vandendriessche. "Ik ben eigenlijk verbaasd dat we zoveel afval vonden, vooral sigarettenpeuken dan. Hopelijk kan onze actie bijdragen om de mensen er zich van bewust te maken om afval steeds in de vuilnisbak te gooien."


Een opvallende deelnemer aan de strandkuis was ex-judoka en ambassadeur Harry Van Barneveld. "Toen de crowdfunding werd opgestart om het toen noodlijdende KVO te helpen, sprongen we als ambassadeurs ook op de kar. Zo veilde ik een 'strandopruimactie' met mezelf als teambuildingactiviteit. Tim Vandenabeele werd de hoogste bieder en zo zijn we hier vandaag allebei aanwezig. Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan de crowdfunding én aan deze sociaal geëngageerde actie."


Last but not least werd er nog een cheque van € 1.000 overhandigd aan de Proper Strand Lopers om hun werking te ondersteunen. Dat geld is ook afkomstig van de crowdfunding.