Senegalese verdediger Sane naar KVO

08 jul 2019 | Sportief

De Senegalese verdediger Yaya Sane ondertekende vandaag een contract voor één seizoen met optie op een extra jaar. Na Neto, Vargas, Skulason en Palaversa is hij onze vijfde aanwinst.

Sané testte tijdens de stage en overtuigde de club van zijn kunnen. “Dat Sané kwaliteiten heeft, wisten we,” aldus Guy Ghysel. “Hij speelde toch bij clubs als Auxerre, Brest en Bursaspor. Alleen zat hij even zonder club en onderhield hij zijn conditie in Senegal. Dan is het toch altijd even afwachten hoe het gesteld is met de fysieke paraatheid. Zijn testen waren echter oké en hij overtuigde ons ook door zijn ingesteldheid en zijn defensieve kwaliteiten.”

Sané is trouwens een oude bekende van trainer Ingebrigtsen. Ze werkten nooit samen, maar speelden wel nog tegen elkaar. “Toen ik trainer was bij Rosenborg voetbalde Sané voor Bodo/Glimt,” aldus Ingebrigtsen. “Ik wou hem toen al naar Rosenborg halen, maar dat kwam er nooit van. Van uitstel kwam dus geen afstel want nu heb ik hem onder mijn hoede bij KVO. Sané is een betrouwbare verdediger, kopbalsterk en zeer stevig in duel. Een type waarmee je naar de oorlog kunt.”

Sané zelf is alvast enthousiast over de kans die hij krijgt bij KVO. "Ik ken de Belgische competitie vrij goed. Eén van mijn beste vrienden is Kara van Anderlecht en ik praat vaak met hem over België. Ik weet dat het een vrij sterke competitie is dus ik ben dan ook blij dat ik hier aan de slag kan. Tijdens de stage heb ik iedereen al leren kennen, wat goed was voor mijn integratie. Ik kan niet wachten tot het seizoen begint."