Selectie en voorbeschouwing KVO - Waasland Beveren (20-21)

02 apr 2021 | Sportief

Selectie (20): Hubert, Castro, Tanghe, Theate, Hendry, Jakel, D'Haese, Ndicka, Bataille, Capon, Marquet, D'Arpino, Vandendriessche, Batzner, Boonen, Hjulsager, Thiam, Gueye, Sakala, Kvasina.
Geblesseerd: McGeehan, Guri

Voorbeschouwing:

Zaterdag nemen onze Kustboys het in eigen huis op tegen hekkensluiter Waasland-Beveren. Met nog drie wedstrijden op het programma is de laatste rechte lijn richting het einde van de reguliere competitie nu ingezet.

Voor beide ploegen staat er veel op het spel zaterdag. Bij een overwinning zet KVO een enorme stap richting Play Off 1. Met nog drie wedstrijden te gaan staan onze Kustboys nog steeds op een (gedeelde) vierde plaats. Het programma van KVO is met wedstrijden tegen Waasland-Beveren (thuis), Beerschot (uit) en Cercle Brugge (thuis) wel gunstiger dan het programma van onze rechtstreekse tegenstanders.

Ook voor de mannen uit Beveren staat er zaterdag veel op het spel. De Waaslanders staan na 30 speeldagen op de 18de en dus ook laatste plaats. Waasland-Beveren heeft nog wel een wedstrijd in de hand omdat hun laatste wedstrijd voor de interlandbreak werd uitgesteld. Tegenstander Sint-Truiden kampte met te veel covid-19 gevallen waardoor de wedstrijd niet door kon gaan. 

De laatste wedstrijd van Waasland-Beveren dateert dan ook al van begin vorige maand. Toen verloren de Waaslanders in eigen huis met 1-2 van Beerschot. Daan Heymans opende de score voor Waasland Beveren, maar tegen het spelbeeld in wisten de Antwerpenaren toch nog te winnen.

Coach Nicky Hayen kwam met de volgende elf namen aan de aftrap: Gabriel, Bertone, Albanese, Heltne Nilsen, Koita, Heymans, Khammas, Vukotic, Verstreate, Schryvers en Frey. Sula, Cijntje en Faucher vielen in.

Bij de Waaslanders zijn de jonge doelman Jackers, vleugelspeler Koita en middenvelder Heymans spelers om in de gaten te houden.

In de heenwedstrijd gingen onze jongens met 2-0 onderuit in de Freethiel. Door goals van Albanese en Sinani keerden we huiswaarts met 0 punten op zak.
In de beker wisten de Kustboys wel te winnen van Waasland-Beveren. In een heuse thriller bekerden we verder na een 2-3 overwinning. Gueye (twee maal) en Hjulsager scoorden de Oostendse doelpunten. Frey en Faucher scoorden voor de Waaslanders.

Wedstrijdleiding:

Scheidsrechter: Wesli De Cremer
Ass.: Battiston en Vanpoucke
4e off: Willems
VAR: Smet