Renato Neto ruilt Gent in voor KVO

20 mei 2019 | Sportief

KVO bereikte zonet een akkoord met middenvelder Renato Neto (27). De Braziliaan ondertekent een contract voor één seizoen mét optie. Neto komt over van AA Gent waar hij zeven seizoenen actief was. Gisteren werd hij vóór de wedstrijd tegen Anderlecht nog uitvoerig uitgezwaaid in de Ghelamco Arena.

Zondag werd Neto nog uitvoerig bedankt in de Ghelamco Arena
Renato Neto verhuisde op zijn zestiende al van Brazilië naar Lissabon, waar hij in de jeugd van topclub Sporting terechtkwam. Daar speelde hij drie keer kampioen met de jeugd en belandde hij ook in de eerste ploeg. In 2010 belandde Neto voor het eerst in België toen hij werd uitgeleend aan Cercle Brugge. Bij de Bruggelingen speelde hij twee sterke seizoenen, maar het was vanaf 2013 dat hij bij AA Gent helemaal ontbolsterde. In 2015 beleefde hij er zijn absolute hoogtepunt toen hij er landskampioen werd met Hein Vanhaezebrouck als trainer. Hij vormde er een ijzersterk middenveld met Sven Kums en Brecht Dejaegere. 

Neto vierde in 2015 nog de titel met Gent
De voorbije twee seizoenen sukkelde Neto met zijn knie nadat hij twee keer geopereerd werd, maar dat letsel is nu van de baan. De middenvelder - die nog steeds maar 27 is - is fit verklaard door drie onafhankelijke specialisten en is gretig om zichzelf opnieuw te tonen in België. 
"Ik weet dat sommige mensen twijfels hebben omdat ik de voorbije twee seizoenen weinig speelde, maar ik ben door verschillende dokters fit verklaard. Een gerenommeerde arts schreef in zijn verslag dat ik probleemloos nog jaren op hoog niveau kan presteren en ik ben blij dat KVO mij de kans biedt om mezelf opnieuw te bewijzen. Aan mijn instelling zal het alvast niet liggen want ik heb grote honger om weer fulltime op het veld te staan."
Ook voorzitter Frank Dierckens kijkt uit naar de komst van de Braziliaan. "Neto heeft al genoeg bewezen dat hij een uitstekende voetballer is met de juiste mentaliteit. En dat is net wat wij willen binnen halen, de combinatie van kwaliteit met passie en overgave. Spelers moeten ook worden gescreend in functie van hun bereidheid om hard te werken. En als verscheidene dokters hem fit verklaren, wie zijn wij dan om hen tegen te spreken? Bovendien ondertekent Neto hier een prestatiegericht contract waardoor het financiële risico voor KVO ook zeer beperkt is. Dat toont nog eens aan hoe gemotiveerd de speler is om hier aan de slag te gaan. Ik denk dat we écht een goede transfer hebben gedaan."

bem vindo renato !