Praatavond deel 1: "Clubs moeten weer schrik hebben als ze naar Oostende komen"

22 mei 2019 | Sportief

Afgelopen maandag organiseerde KV Oostende een praatavond voor alle sympathisanten en fans. Met de komst van zo’n 300 KVO-fans zat de Kama-lounge in de Versluys Arena afgeladen vol. Tijdens het praatcafé werden er verscheidene thema’s toegelicht door medewerkers van de club waarna de vragen van de aanwezige fans beantwoord werden.

Zo'n 300 fans daagden op voor de praatavond
Vier onderwerpen passeerden de revue: 'Sportief', 'Budget/financieel', 'Infrastructuur/ veiligheid /sfeer' en 'Traditie/ historie' kwamen uitgebreid aan bod. Op de koop toe werden de aanwezige fans verwend met een primeur. Onze nieuwste aanwinst Renato Neto werd officieel aan het publiek voorgesteld. Heb je deze KVO-supportersavond gemist? Geen nood! Wij zorgen in een notendop voor een overzicht met hoogtepunten. We starten vandaag met een overzicht van de sportieve onderwerpen (VIDEO ONDERAAN):

De nieuwe trainer Kåre Ingebrigtsen

Sportief adviseur Guy Ghysel : “Met het aanstellen van de Noor Kåre Ingebrigtsen, kiezen we ervoor om volgend seizoen een volledig nieuwe start te nemen. We konden ook voor een Belgische trainer gaan, maar met Kåre starten we met een blanco blad. Bovendien heeft hij internationale relaties in gebieden waar wij nog niet aanwezig zijn, ik denk bijvoorbaald aan Scandinavië. Dat kan ons ook nieuwe perspectieven bieden op de spelersmarkt. Daarnaast heeft de nieuwe trainer ook een zeer duidelijke visie. Hij wil attractief voetbal spelen mét de klemtoon op inzet en passie. Met een mix van nieuwe spelers en spelers uit de huidige kern hopen wij alvast dat hij er volgend seizoen een mooi geheel van kan maken. “

De sportieve staf

Voorzitter Frank Dierckens: “Volgend jaar zal de trainerstaf bestaan uit 4 personen. Kåre Ingebrigtsen zal kunnen rekenen op Franky Van der Elst (assistent-trainer) en Patrick Creemers (keeperstrainer) die bij KVO blijven, aangevuld met een nog te bepalen physical coach. Als beloftentrainer werd Kurt Bataille aangesteld. Kurt is speler én trainer geweest bij KVO en kent het huis. We nemen dan weer afscheid van Jordi Lemiengre, Joost Desender en Patrick Deman. Met Creemers én Deman hadden we twee mannen die de taak van keepertrainer op zich kunnen nemen en dat was een beetje van het goede te veel. We moeten zo efficiënt mogelijk werken. We wensen de vertrekkers veel succes toe in hun verdere carrière.”

Kurt Bataille - vader van Jelle - wordt de nieuwe beloftentrainer
De nieuwe structuur

Voorzitter Frank Dierckens: “Sportief adviseur Guy Ghysel, CEO Patrick Orlans en ikzelf zullen zullen zetelen in de nieuwe sportieve structuur en dat natuurlijk in nauw overleg met de trainer. Samen streven we naar continuïteit en verbetering.”

De ambities

Voorzitter Frank Dierckens: “In ons eigen stadion willen we het elke topploeg moeilijk maken door met drang naar voren te voetballen en te steunen op strijdvaardigheid. Dat laatste is een stokpaardje van onze nieuwe trainer waar ik volledig achtersta. De KVO-fans kunnen best leven met een nederlaag zolang de spelers hun shirtje nat maken. De topclubs moeten weer schrik krijgen om naar Oostende af te zakken.”

Over mogelijke versterkingen

Sportief adviseur Guy Ghysel : “Als we achterin beginnen, dan is een linksachter een absolute must, zeker omdat de optie op Nastic niet wordt gelicht. Op het middenveld moeten we op zoek naar meer balvastheid en duelkracht. Met Neto zetten we daar alvast een eerste stap in de goede richting. In het aanvallend compartiment maken we ook ons huiswerk want als je wil winnen, moet je scoren. Een nieuwe spits is geen overboden luxe.”

Met Neto al een eerste middenvelder bij

Morgen volgt deel 2 over het budget en de sponsors !