PETER CALLANT NIEUWE EIGENAAR & VOORZITTER KV OOSTENDE

08 feb 2018 | Supporters

Peter Callant is vanmiddag voorgesteld als nieuwe eigenaar en voorzitter van KV Oostende. Peter Callant (51) is CEO van Callant Verzekeringen en Financieel Advies en is met zijn bedrijf al langer actief in de sportsector. Huidig voorzitter Marc Coucke koos duidelijk voor een gezonde Belgische, zelfs West-Vlaamse verankering van zijn geliefde club. Net zoals Marc Coucke is Peter Callant een gedreven en ambitieuze ondernemer, met een hart voor KV Oostende. Callant zetelde in de jaren ‘90, samen met Coucke, al in de beheerraad van KVO én was jarenlang sponsor van de club. Hij is ook een geboren en getogen ‘Kustboy’.

Bijna anderhalve maand nadat KVO-voorzitter Marc Coucke zijn transfer naar Anderlecht bekend maakte, heeft hij nu ook de verkoop van ‘zijn’ KV Oostende succesvol afgerond. De West-Vlaming Peter Callant neemt 60 tot 80 procent van de aandelen van Marc Coucke over. De huidige voorzitter zelf behoudt 9%. Het overname-akkoord werd maandagavond ondertekend.  
Met Peter Callant krijgt KV Oostende een voorzitter die de lijn van zijn voorganger perfect kan doortrekken. Als self-made ondernemer bouwde Peter Callant ook zijn eigen bedrijf, Callant Verzekeringen & Financieel Advies, uit tot een bijzonder succesvolle onderneming, met verschillende kantoren in Vlaanderen. Bovendien hebben beide geslaagde ondernemers een hart voor de sport. Zowel Coucke als Callant zijn al jaren actief in de wieler-en voetbalsponsoring en hebben beiden een verleden bij KV Oostende. Onder het bewind van Eddy Vergeylen zetelde Peter Callant tussen 1994 en 1999 samen met Marc Coucke in de Raad van Bestuur en met Callant Verzekeringen was hij ook lange tijd shirtsponsor bij de club. Callant Verzekeringen en Financieel Advies draagt dan ook met trots de titel van ‘#sportiefstemakelaar van Vlaanderen’.

De nieuwe voorzitter is trots en dankbaar dat hij het roer van zijn vriend Marc Coucke kan overnemen.
“In het dagelijkse leven combineer ik twee passies: sport en ondernemen,” aldus Peter Callant. “Het is dan ook een hele eer dat ik als man van de kust de locomotief mag worden van één van de mooiste  en sympathiekste clubs in ons voetbal en tevens dé enige club aan zee. Ik ben Marc Coucke dan ook dankbaar voor de fantastische nalatenschap die hij mij geeft. KVO is een club met veel mogelijkheden op én naast het veld. Bovendien kennen Marc en ik elkaar al jaren dus ik kan wel stellen dat de puzzel nu compleet is.”

Peter Callant tijdens de persconferentie
“Peter en ik zetelden indertijd al samen in de Raad van Bestuur van KVO en ook in de wielerwereld werkten we al samen,” zo vult Marc Coucke aan. “Met Peter kiezen we voor regionale verankering met nationale uitstraling en dat is exact wat we voor ogen hadden met deze overname. Ondanks wat her en der werd beweerd, is de overname trouwens erg vlot en in alle sereniteit verlopen. Ik ben dan ook heel tevreden dat ik de club in uitstekende handen kan achterlaten.”

De kersverse voorzitter is alvast niet van plan om de ambities bij te schroeven. “Uiteraard moeten we de komende weken nog alles verder gaan uitwerken, maar sportief blijven de ambities behouden. We willen regelmatig Play-off 1 halen en een luis in de pels zijn van de traditionele topclubs. Ik vind het teambelang heel belangrijk en we zullen dan ook een evenwichtige kern samenstellen waarbij we ook jonge talenten en eigen jeugd willen laten doorstromen. Op commercieel vlak zit KVO gebeiteld en zullen we de succesvolle weg van Patrick Orlans verder bewandelen.”

“Als ondernemer heeft Peter zelf ook een uitgebreid netwerk en de Versluys Arena moet het ‘Walhalla van de ondernemers’ blijven,” zo vult Algemeen Directeur Patrick Orlans aan. “We hebben eerder al samengewerkt en ik ben ervan overtuigd dat dit een absolute ‘match’ wordt.” “Daarnaast wil ik benadrukken dat deze club zijn identiteit zal behouden,” zo besluit Peter Callant. “Dat wil zeggen, met respect voor de menselijke waarden, iets wat ik in het dagelijkse leven hoog in het vaandel draag. Ik maakte de eerste successen in de jaren ’90 mee toen KVO zevende eindigde, ik was er de voorbije vijf seizoenen bij en met dit KVO 3.0 sta ik nu aan het roer van het schip waarvan ik overtuigd ben dat we opnieuw mooie tijden tegemoet zullen varen.”

Erevoorzitter Vergeylen, huidig voorzitter Marc Coucke en toekomstig voorzitter Peter Callant