Officiële communicatie ivm licentie: KVO trekt naar het BAS

20 apr 2021 | Sportief

Wat een jaar voor onze club. Boven elke verwachting een sportieve prestatie met een vijfde plaats in het eindklassement én een positieve eigen (voetbal)identiteit. Tegelijk ook een covidjaar, waarin weinig mogelijk was, maar waar de club toch alles heeft gedaan wat enigszins in haar mogelijkheid lag om de diverse geledingen van de club zo dicht mogelijk bij de fans en partners te brengen. Elkeen kan en moet trots zijn en vol vrolijkheid de Play off 2 en het volgende seizoen tegemoet zien.

Helaas is er een kleine smet op het blazoen. De club moet niet enkel sportief nog aan de bak, maar moet ook nog naar het BAS moet om de licentie veilig te stellen.

De club heeft afgelopen vrijdag het beroep aangetekend voor het BAS en gaat begin mei ter zitting om de ontbrekende elementen aan te leveren. De club vindt het belangrijk te benadrukken dat er geen enkel structureel probleem is. Haar dossier is inzake budget, inzake cash flow en inzake boekhouding op zeer stevige fundamenten gebouwd. De club moet geen geld toveren en heeft geen noodzaak aan creatieve uitvindingen om haar business case gestalte te geven.

Uiteraard is de club niet van plan ook maar enig risico te lopen op het niet behalen van de licentie, waardoor de club uiteraard in tussentijd aan het licentiedepartement heeft gecommuniceerd dat alle gevraagde stukken zullen worden aangeleverd. De club werkt constructief en sereen samen met de licentiemanager teneinde ervoor te zorgen dat zij met een positief advies van het licentiedepartement richting het BAS kan stappen.

De club wil elke fan, elke partner en elke belanghebbende partij gerelateerd aan onze club dus bevestigen én op het hart drukken dat zij alle vertrouwen mogen hebben op een goede afloop met het bekomen van een licentie voor Europees voetbal en professioneel voetbal in 1A.