Nieuwe middenvelder: Maxime D'Arpino !

29 jun 2020 | Sportief

De Franse middenvelder Maxime D'Arpino komt het Oostendse middenveld versterken. De 24-jarige defensieve middenvelder gold bij de Franse tweedeklasser Orléans op zijn positie als één van de beste spelers van de reeks. "Ik volg hem al jaren, hij is technisch een zeer uitmuntende speler," aldus Executive President Gauthier Ganaye.

Maxime D'Arpino doorliep de jeugdrangen van het befaamde 'Centre de Formation' van Olympique Lyon. Daar ondertekende hij ook zijn eerste profcontract. "Maxime is een typisch product van de Franse opleidingscentra," aldus Gauthier Ganaye. "Hij is geen robuuste, grote middenvelder, maar wél een technisch zeer onderlegde speler die bovendien zeer gevaarlijk is op stilstaande fases. Met zijn verfijnde traptechniek zorgt ie voor veel gevaar, zowel doelpunten als assists. Verscheidene Franse eersteklassers toonden interesse in hem dus we zijn opgetogen dat Maxime voor het Oostendse project kiest."

Maxime D'Arpino in het shirt van het Franse Orléans
"Ook ik ben zeer blij om hier te zijn," aldus Maxime D'Arpino. "Onder andere door de coronasituatie duurden de onderhandelingen wat langer dan verwacht, maar vandaag kon ik hier dan toch eindelijk mijn handtekening plaatsen. Gauthier legde me uit dat ze hier in Oostende een nieuw project starten met klemtoon op veel jeugdige spelers en offensief, dwingend voetbal. Binnen deze omgeving zal ik mezelf perfect verder kunnen ontwikkelen als speler. Bovendien staat de Belgische competitie de laatste jaren hoog aangeschreven. Veel ploegen uit de grote competities komen hier scouten dus dit is een interessante stap in mijn carrière. Ik kijk er naar uit om zo snel mogelijk aan te sluiten bij de groep, maar eerst moet ik nog enkele praktische zaken afhandelen in Lyon," zo besluit onze nieuwste aanwinst.