Morgen eerste training (achter gesloten deuren)

23 jun 2020 | Sportief

Nadat maandag en dinsdag de fysieke testen plaatsvonden, verzamelt onze kersverse trainer Alexander Blessin morgen op de Schorre de troepen voor de eerste trainingssessie van het nieuwe seizoen. Normaal gezien gebeurt dat in aanwezigheid van talloze supporters, maar dit seizoen zien we ons omwille van Covid-19 genoodzaakt om de trainingen voor onbepaalde duur te laten plaatsvinden achter gesloten deuren. Dit geldt trouwens voor alle clubs binnen de Pro League. “Ook de trainingen zelf worden nog tot 1 juli afgewerkt met strikte social distance maatregelen. Zelfs de kleedkamers zijn niet toegankelijk, de spelers moeten thuis douchen,” aldus Executive President Gauthier Ganaye. “Het zal wat vreemd aanvoelen om op die manier te trainen, maar de gezondheid primeert natuurlijk op alles. Het zal vooral fijn zijn voor de spelers om opnieuw op het veld te staan én trainer Alexander Blessin kan al meteen zijn eigen klemtonen liggen.”

Trainer Alexander Blessin kan meteen z'n accenten al leggen
Volgende spelers worden alvast verwacht op de eerste oefensessie: Brecht Capon, Ari Skulason, Jelle Bataille, Kevin Vandendriessche, Francois Marquet, Indy Boonen, Andrew Hjulsager, Fashion Sakala, Robbie D’Haese en Sindrit Guri. Nieuwkomer Marko Kvasina sluit begin juli aan als het contract bij zijn huidige club is afgelopen, ook Fabrice Ondoa sluit later aan.
Ook spelers van wie het contract afloopt op 30 juni mogen zich aanmelden tijdens de eerste trainingsweek. Zo zullen William Dutoit, Bubacarr Sanneh, Anton Tanghe, Goran Milovic, Hasan Ozkan, Jordy Schelfhout en Joseph Akpala hun fysiek nog onderhouden op de club. Daarnaast mogen ook zeven beloften proeven van het werk bij de eerste ploeg. Die jongeren zijn doelman Richmond Badu, Samy Louknine, Yaris Brachet, Marvin Dewaele, Jorben Vanhulle, Mohamed Berte en Rabat Mazbouh. Dat betekent dat we op de eerste trainingsdag 24 spelers verwelkomen.
"Het is een unieke belevenis voor die youngsters en ze kunnen meteen tonen wat ze in hun mars hebben. We willen de kaart van de jeugd trekken en dan past hun aanwezigheid perfect in onze visie," aldus Gauthier Ganaye.

Binnenkort mogen er ook nog nieuwe aanwinsten worden verwacht. “Onze kern is op dit moment vrij krap, maar daar zal snel verandering in komen,” aldus Gauthier Ganaye. “Het is op dit moment een vrij uitzonderlijke situatie om transfers te doen, zeker omdat verscheidene competities nog gewoon lopen. De transferperiode zou zelfs al worden verlengd tot en met oktober, maar het is natuurlijk de bedoeling dat onze kern zo snel mogelijk compleet is. Kwaliteit primeert echter ten allen tijde boven kwantiteit.” Eerstdaags wordt ook de verdere invulling van de staf helemaal duidelijk.

Dit is alvast het (voorlopige) oefenschema. Deze wedstrijden worden tot nader order met gesloten deuren gespeeld.

Zaterdag 4 juli - Varsenare - KVO (15u, Varsenare)
Zaterdag 11 juli - Zwevezele - KVO (uur nog te bepalen)
Zaterdag 18 juli - Winkel Sport - KVO (uur nog te bepalen)
Zaterdag 25 juli - KVO - Union SG (16u, Oudenburg)
Zaterdag 1 augustus - KVO - Cercle (uur nog te bepalen, in Oostende)