Matchverslag Cercle - KVO 3-1

09 feb 2021 | Supporters

Kijkcijfers Livestream Cercle - KVO: (Bekijk hieronder de wedstrijd nog eens terug. )

- 12.106 unieke kijkers;
- Piek van 6.800 kijkers op zelfde moment;
- Zelfs kijkers in Spanje, Portugal, VS en Mexico

Matchverslag

KV Oostende verliest de West-Vlaamse derby tegen Cercle Brugge met 3-1 en ligt zo uit het bekertoernooi.

Blessin voerde slechts één wissel door in de ploeg van afgelopen weekend. Sakala kreeg rust en Kvasina kwam in de ploeg.

De bezoekers beginnen sterk. Na 20 seconden komt Gueye al één op één te staan met doelman Bruzzese. De Senegalese spits blijft niet rustig en besluit op de voeten van de doelman. KVO blijft hoog druk zetten waardoor de thuisploeg geen kans krijgt om er uit te komen. Na een carambole belandt de bal bij Bataille op de rand van de zestien. Zijn schot wordt nog aangeraakt en rolt net naast de paal buiten. Ook Kvasina krijgt zijn kans om Bruzzese te testen. De boomlange spits mikt zijn schot op de vuisten van de Cercle-doelman. Na een klein halfuur is het dan eindelijk zo ver, na balverlies in de Brugse defensie belandt de bal bij Gueye. Hij geeft de bal op het juiste moment mee met Bätzner die de 0-1 op het bord zet. De piepjonge Duitser scoort zo zijn eerste goal voor Oostende. Lang kunnen de kustboys niet genieten van hun voorsprong. De bal blijft lang hangen in de zestien van de bezoekers en uiteindelijk is het Deman die de bal voorbij Hubert tikt (1-1).  Totaal tegen het spelbeeld in komt Cercle Brugge, 3 minuten na de openingsgoal, langszij. Na de gelijkmaker komt Cercle Brugge beter in de partij. Net voor de rust krijgt Deman de kans op een tweede goal van de avond. Zijn schot van aan het penaltypunt wordt uitstekend gered door Hubert. De eerste helft eindigt zo gelijk.

Aan het begin van de tweede helft staat er een nieuw gezicht aan de aftrap. De vliegensvlugge Sakala vervangt de moegestreden Gueye. De snelheid van de Zambiaanse spits werpt ook meteen zijn vruchten af. De spits ontsnapt op rechts en levert een perfecte voorzet af. Hjulsager raakt de bal niet goed en knalt recht op doelman Bruzzese. Slechts 2 minuten later zet Sakala zich weer door. Deze keer kan hij zelf besluiten, maar alweer staat de doelman van Cercle in de weg. Uit het niets komt de thuisploeg zowaar op voorsprong. Hubert komt te laat op een voorzet waardoor Denkey gemakkelijk kan binnen koppen (2-1). Na deze goal gooit Cercle Brugge het op slot achterin en neemt het de wedstrijd over. De wedstrijd kabbelt verder zonder echt grote kansen. Net voor tijd beslist de net ingevallen Ugbo de wedstrijd met zijn eerste baltoets. De Engelse spits komt uit het niets alleen voor goal te staan en trapt de bal paal binnen (3-1). Dit blijft ook de eindstand. Een ongelukkig KV Oostende is zo uitgeschakeld in de beker van België en kan zich nu volop focussen op de competitie. Zaterdag nemen de kustboys het in eigen huis op tegen KRC Genk.

Doelpunten:
29' 0-1  (Bätzner), 33' 1-1 (Deman), 65' 2-1 (Denkey), 90’ 3-1 (Ugbo)

Gele kaarten:
33' Deman, 58' Denkey, 83’ Van Der Bruggen

Ploegsamenstellingen
Cercle Brugge: Bruzzese, Bates, Deuro (66’ Van Der Bruggen), Denkey (90’ Ugbo) , Pavlovic, Velkovski, Hoggas, Deman (79’ Somers), Biancone, Da Silva Lopes , Kanouté (79’ Vanhoutte)
Invallers: Lisboa, Ugbo, Hotic, Musaba, Vanhoutte, Corryn, Van Der Bruggen, Somers,

KV Oostende: Hubert, Theate, D’Arpino (60’ Vandendriessche), Gueye (45’ Sakala) , Hjulsager, Kvasina, Bataille (79’ Ndicka), Capon, D’Haese, Tanghe (72’ Thiam), Bätzner (61’ Marquet)
Invallers: Castro, Marquet, Sakala, Boonen, Thiam, Ndicka, Vandendriessche