Lombaerts voorgesteld in Durbuy

24 mrt 2017 | Sportief

Zoals we gisteren al meldden via ons Twitterkanaal en onze mobile app heeft Nicolas Lombaerts (32) een contract getekend bij KV Oostende. De 39-voudige 'Rode Duivel' tekende een contract voor drie seizoenen bij ons weireldploegsje.

Onder ruime interesse van de nationale pers werd Nicolas Lombaerts voorgesteld in restaurant-hotel Jean De Bohème in Durbuy, waar onze voltallige kern op stage is. 
Maar eigenlijk hoeft de Bruggeling nog nauwelijks te worden voorgesteld: 39 caps voor de 'Rode Duivels', vier titels met het Russische Zenit Sint-Petersburg, één winst in de UEFA-Cup, ... zijn palmares is indrukwekkend. In onze nationale competitie speelde Lombaerts tussen 2004 en 2007 bij AA Gent. 

Nicolas Lombaerts doet het seizoen nog uit bij Zenit en vervoegt de Oostendse kern bij aanvang van het seizoen 2017-2018. En daar is hij alvast heel tevreden mee.
"Ik ben blij dat alles nu al in kannen en kruiken is," aldus de verdediger. "Tijdens de vorige transferperiode viel de overgang in extremis nog in het water en ik had weinig zin om te wachten op een nieuwe transferperiode. Nu weet ik waar ik sta en kan ik in schoonheid afscheid nemen van Zenit."
Voor Lombaerts is het een terugkeer naar België na tien jaar Rusland. "Mijn dochter Victoria is zes maanden oud nu en samen met mijn vrouw besloot ik dat het tijd was om terug te keren naar België. Bovendien ben ik van Brugge en het is dus mooi meegenomen dat ik in mijn geboortestreek zal spelen. Daarnaast is KVO razend ambitieus en ik wil de club helpen om de ambities waar te maken. Wees maar zeker dat ik hier niet kom uitbollen. Zo volgde ik de bekerfinale al op televisie in Rusland en leefde ik intens mee. Ja, het zou fantastisch zijn om met KVO de Europa League in te gaan."

Bekijk hieronder de persconferentie !

Alvast hartelijk welkom aan 't zèètje Nicolas !

Nicolas Lombaerts tijdens zijn fysieke testen
Daarnaast kunnen we ook nog melden dat Franck Berrier zijn contract met twee seizoenen heeft verlengd. Dat betekent dat onze Fransman nog tot en met 2019 actief blijft aan de kust. Proficiat Franck !