Linksachter Theo Ndicka is derde aanwinst !

02 jul 2020 | Sportief

Na Maxime D'Arpino gisteren, kondigen we vandaag meteen een tweede Franse aanwinst aan. Linksachter Theo Ndicka (20) is net als D'Arpino een jeugdproduct van Lyon. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis bij de Franse derdeklasser Bourg-en-Bresse. Hij ondertekende een contract t/m 2023, met optie op een bijkomend seizoen. Welkom/Bienvenue !

Theo Ndicka werd net als D'Arpino gevormd in het gerenommeerde opleidingscentrum van Olympique Lyon. Hij doorliep er alle jeugdrangen en was ook een vaste klant in de Franse nationale jeugdelftallen. Vorig seizoen werd hij door Lyon uitgeleend aan de Franse derdeklasser Bourge-en-Bresse. Daar lukte hij als linksachter drie doelpunten en twee assists. En dat is geen toeval aldus Executive President Gauthier Ganaye. "Theo is een moderne, offensieve linksachter die graag de achterlijn haalt, maar ook het defensieve werk niet schuwt. Hij heeft veel loopvermogen en koppelt dat aan de nodige technische bagage en traptechniek. Ik ben er zeker van dat hij ook bij KVO zijn doelpuntjes zal meepikken."

"Ik ben blij om hier te kunnen tekenen," zo vertelt Ndicka. "KVO biedt mij de kans om in eerste klasse te spelen en die wil ik met beide handen grijpen. De Belgische competitie staat maar net onder de top vijf competities en is de ideale omgeving om mezelf verder te ontwikkelen. Bovendien is het een competitie waar de scouts makkelijk de weg naar vinden, dat blijkt uit het feit dat veel spelers na enkele seizoenen in België de overstap maken naar de grote competities. Ik ben trouwens ook gecharmeerd door het nieuwe project dat KVO wil uitstippelen. Last but not least kom ik hier ook nog een oude bekende tegen. Hoewel Maxime D'Arpino enkele jaren ouder is dan mij, kennen we elkaar uit de jeugdopleiding van Lyon. Het is dus leuk om hier een vertrouwd gezicht terug te zien. Ja, ik kijk zeer uit naar dit avontuur."