"Licentie komt in orde en bouwplannen op korte en (middel)lange termijn"

04 apr 2019 | Sportief

Deze avond werd de nieuwe voorzitter Franck Dierckens officieel voorgesteld aan de business partners. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om - samen met CEO Patrick Orlans - de plannen uit de doeken te doen wat betreft de nabije en iets verdere toekomst van de club. Hieronder een overzicht:

Proflicentie 2019-2020

Op woensdag 3 april verschafte KVO extra uitleg aan de licentiecommissie. "We zijn welgeteld 3.45 minuten binnen geweest, daar waar andere clubs een uur uitleg gaven," aldus CEO Patrick Orlans. "Er stellen zich normaliter geen problemen om op 10 april groen licht te krijgen betreffende de licentie."

Jeugd

"We zijn meer dan ooit trots op onze jeugd. Jelle Bataille en Robbie D'Haese toonden wat ze in hun mars hebben en Rocky Bushiri deed hetzelfde bij Eupen. We zijn eigenlijk blij dat Eupen de optie niet lichtte en Rocky zo terugkeert. Hoe lang is het al geleden dat KVO nog met drie eigen jeugdproducten als potentiële basisspelers aan een seizoen begonnen? En dan nog in eerste klasse? Dat moet ergens van in de jaren '90 zijn. Die jeugd moet ook goed worden omkaderd en dat doen we met ons nieuw jeugdcomplex. De gesprekken met stad Oostende zitten daaromtrent in een finale fase en we hopen dat dit gebouw er staat in 2020."


Sportief

"De gesprekken met potentiële nieuwe trainers zijn lopende," aldus voorzitter Frank Dierckens. "We nemen rustig de tijd om iemand te kiezen die bij de club past. Sowieso zullen we ons volgend seizoen ook versterken om gewapend aan de competitiestart te komen. Binnenkort plannen we alvast een praatavond met de supporters waar we de plannen - zoweln sportief als extrasportief - zullen toelichten. De fans kunnen dan alvast ook vragen stellen."
Intussen zijn op 'de Schorre' de werken aan het nieuwe oefencomplex ook druk aan de gang. De verwachting is dat dit gebouw in gebruik wordt genomen tijdens de voorbereiding op volgend seizoen. Willy Naessens Group neemt de werken van 1 miljoen euro op zich. Het gebouw zal 54 meter lang en 12 meter breed zijn, goed voor twee verdiepingen. Concreet komen er naast kleedkamers en fitnesszaal ook een medisch kabinet, wasserette, slaapplaatsen, kunstgrasveld en presentatieruimte. “We financiëren het gebouw met eigen middelen, onder andere via een naamsponsor voor de site. Het Oostendse stadsbestuur staat in eerste instantie in voor een renteloze lening van 1 miljoen euro”, zegt algemeen directeur Patrick Orlans. “We zijn de stad dankbaar. Een nieuw oefencomplex was een must voor de verdere groei van KVO.

Het oefencomplex zoals het er zal uitzien in de zomer van 2019De bouw van het oefencomplex op donderdag 4 april

Sponsor

Na vijf seizoenen nemen we op het einde van dit seizoen afscheid van Veranda's Willems. Patrick Orlans en Frank Dierckens zijn druk bezig met gesprekken met potentieel nieuwe shirtsponsors. "We bedanken Willems voor de fantastische samenwerking die er is geweest," aldus Patrick Orlans. "Er zijn inderdaad gesprekken gaande en we sluiten niet uit dat er volgend seizoen twee hoofdsponsors op ons shirt zullen prijken. Met DSM Keukens zijn we trots om al een nieuwe rugsponsor te hebben voor deze Play-off 2. Dat toont dat zelfs deze Play-offs interessant zijn voor bedrijven en dat is omdat er nergens betere netwerking is dan bij KV Oostende. Ondanks een sportief moeilijk seizoen werkten we nog steeds met een budget van 15 miljoen euro. Ik hoor de mensen dan vaak de vraag stellen hoe het komt dat we dan geen grote uitgaven kunnen doen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat we ook hoge kosten hebben. Denk maar aan bepaalde spelerslonen die nog werden afgesloten onder Marc Coucke. Máár daar waren we ons ook bewust van. Het is niet dat er hier plots geheime contracten opdoken hé, Marc Coucke deelde alles in alle transparantie. We wisten dat we een saneringsronde moesten doorvoeren en die ronde loopt nu stilaan op z'n einde. Het is wél zo dat we in de toekomst ons geld nauwer moeten beheren, wat niet betekent dat we sportief geen successen kunnen boeken. In ons eerste seizoen in eerste klasse wonnen we de finale van Play-off 2 met een groot deel spelers die het jaar ervoor nog in tweede klasse speelden. Zij werden omringd met enkele absolute meerwaarden zoals Berrier, Canesin en Lukaku. Die weg moeten we nu opnieuw bewandelen."

KVO Business Center @Versluys Arena

"Ik wil benadrukken dat dit project een droom is en nog geen werkelijkheid. Maar dromen komen vaak uit in Oostende dus waarom nu niet? Het Business Center is eigenlijk een vraag die komt vanuit de bedrijfswereld. Oostende heeft nood aan nieuwe infrastructuur voor bedrijven en KVO kan in deze de locatie aanbieden. Belangrijk is dat wijzelf hiervoor niets zouden betalen, de investeringen zouden gebeuren door de bedrijfswereld. Wij zouden er wel financieel voordeel uit kunnen halen én de supporters krijgen er een spiksplinternieuwe tribune bij. Dit project zou ervoor kunnen zorgen dat de toekomst van KVO op lange termijn verzekerd blijft. Voorlopig dus nog een droom, maar wie weet over middellange termijn werkelijkheid. Deze droom toont alvast aan dat KVO alles behalve dood is en dat we bezig zijn om de toekomst van onze club veilig te stellen."


Abonnementen

Voorrangsperiode (15 april - 12 mei)

De voorrangsperiode gaat van start maandag 15 april tot en met zondag 12 mei.
In deze periode heeft elke KVO-abonneehouder van afgelopen seizoen (2018-2019) de kans zijn eigen plaats in het stadion te behouden voor het seizoen 2019-2020. Wie niet verlengt binnen deze periode loopt het risico dat zijn/haar plaats in het stadion tijdens de vrije verkoop aan een nieuwe abonnee wordt toegekend.

Verplaatsingsperiode (13 mei - 19 mei)

Ben je abonnee maar wil je volgend seizoen een ander plekje? Dat kan! Abonnees die hun zitplaats willen inruilen voor een ander zitje in de tribune kunnen dit aanvragen van maandag 13 mei t.e.m. zondag 19 mei. Je kunt ook tijdens de voorrangsperiode jouw abonnement verlengen en dan tijdens de verplaatsingsperiode een ander zitje kiezen (mits betaling toeslag indien je bvb. verandert van de C naar de D).

Vrije verkoop (vanaf 20 mei)

De vrije verkoop van de abonnementen start maandag 20 mei. Nieuwe abonnees kunnen vanaf dan hun nieuw abonnement zowel online als op de dienst ticketing aankopen.

Over de prijzen communiceren we op vrijdag 5 april. Onderstaande visual wordt alvast ons campagnebeeld.