KVO wint oefenmatch van USL Dunkerque

KVO heeft in een oefenwedstrijd in de Diaz Arena USL Dunkerque verslagen met 2-1. Het was het ideale moment voor enkele spelers om matchritme op te doen. Dit weekend volgen er 2 dagen welverdiende rust.

USL Dunkerque is een Noord-Franse voetbalclub die dit seizoen uitkomt in de Ligue 2. In 2013 promoveerde de club naar de Championnat National. In 2019/20 werd het seizoen voortijdig beëindigd door de coronacrisis en werd beslist om de top twee te laten promoveren, Dunkerque had slechts één puntje voorsprong op de nummer drie US Boulogne en promoveerde zo voor het eerst in 24 jaar naar de Ligue 2.

Het waren de bezoekers die in de 16e minuut op voorsprong kwamen via een afstandsschot van op de rand van de zestien meter. Doelman Castro kon net niet bij de bal, die laag in de hoek verdween. Lang konden de bezoekers niet van hun voorsprong genieten, want in de 28e minuut werd het 1-1. Het was nieuwkomer Thiam die goed afwerkt na knap combinatiespel.  

De tweede helft startte met enkele wissels langs beide kanten. Er werd vooral aanvallend voetbal gespeeld en dat leverde een paar goede kansen op voor ons wèreldploegsje. Duinkerke had moeite om uit de hoge pressing te komen. Doelman Schelfhout bracht goed redding op een snelle counter. Een corner in de 83e minuut resulteerde in de winning goal nadat Capon, via de deklat, de bal over de lijn trapt. Gueye kon in de laatste minuut bijna een 3e keer scoren maar zijn trap vliegt uiteindelijk tegen de paal. Eindstand 2-1.

Opstelling: Castro (Schelfhout), Ndicka (Vandendriessche), Sibbick, Capon, Hjulsager (Gueye), Marquet (D’Arpino), McGeehan (Ndicka), Bätzner (Vanhulle), D’Haese (Patoulidis), Thiam (Malick), Kvasina (Guri)