KVO stelt tweede transfer voor: Ari Skulason

31 mei 2019 | Sportief

Na Renato Neto heeft KVO een tweede ervaren pion aangetrokken: linksachter Ari Skulason (32) ruilt Lokeren in voor KVO. De IJslandse international ondertekende een contract voor twee seizoenen. 

Ari Skulason is geen onbekende in onze Pro League. Hij speelde de afgelopen drie seizoenen bij Lokeren, waar hij een onbetwiste titularis was. Als linksachter droeg hij ook offensief zijn steentje bij want in 89 wedstrijden bij de Waaslanders scoorde hij 12 keer en gaf hij 11 assists. Dat betekent dat hij om de vier wedstrijden betrokken was bij een doelpunt van Lokeren. Ook bij zijn vorige clubs in Zweden en Denemarken viel hij al op door zijn rushes op de linkerflank. 
"Met het vertrek van Tomasevic, De Bock en Nastic was een linksachter prioriteit. Bovendien is Skulason een speler die de Belgische competitie kent en dus geen aanpassingsperiode nodig heeft. Hij was tevens einde contract bij Lokeren waardoor er geen aankoopsom moet worden betaald," aldus Sportief Adviseur Guy Ghysel. "Net als zijn hele ploeg kende hij een minder seizoen, maar wij zijn ervan overtuigd dat hij op zijn 32ste nog niet aan kwaliteit heeft ingeboet. We mogen ook niet vergeten dat hij er met zijn nationale ploeg ook al een mooi parcours heeft opzitten."
Dat laatste klopt inderdaad als een bus. Skulason verzamelde al 64 caps voor de nationale ploeg van IJsland. Op het EK 2016 verrasten de IJslanders vriend en vijand door de kwartfinale te bereiken. In de achtste finale schakelden ze Engeland uit. Skulason was titularis in alle wedstrijden. Op het WK 2018 was hij invaller in de wedstrijden tegen Argentinië en Nigeria. De flankverdediger kijkt alvast uit naar zijn nieuw avontuur bij KVO. 
"Bij Lokeren kende ik, samen met de hele club, een ongelukkig seizoen. Ook KVO heeft een moeilijk seizoen achter de rug, maar wil opnieuw een stap vooruit zetten. Ik ben blij dat ik hier mee kan schrijven aan een nieuw verhaal. Telkens ik met Lokeren in Oostende speelde, was ik gecharmeerd door het gezellige stadion waar het publiek dicht op het veld zit. Met Ingebrigtsen trok het ook een Scandinavische trainer aan. Ik hoorde al heel veel positieve klanken over hem uit Noorwegen en ik kijk er naar uit om met hem samen te werken."

Welkom en veel succes Ari !