KVO klopt Anderlecht, Palaversa maakt comeback

KVO klopt verdiend Anderlecht in een duel achter gesloten deuren.

Beide ploegen maakten van de gelegenheid gebruik om enkele jongens hun kans te geven. Zo startte KV Oostende met belofte Rabah op de rechterflank. Ook Ante Palaversa en Robbie D’haese verschenen na blessureleed opnieuw op het veld.

De Kustboys begonnen gretig aan de wedstrijd en creëerden meteen een mooie kans, Guri kwam voor een leeg doel maar zijn trap werd van de lijn gehaald door een terugkerende paarse verdediger. KVO kreeg tamelijk wat ruimte en wist nu en dan een kans samen te voetballen. Iets na het halfuur werkte Chipciu de bal in eigen doel. KVO kreeg een extra portie vertrouwen en wist via Marquet en D’haese een mooie aanval op te bouwen, doelman Didillion bracht redding. De Kustboys bleven dreigen, Boonen, Palaversa en opnieuw Marquet toonden zich nog gevaarlijk voor doel maar dit leverde geen doelpunten meer op.

We gaan rusten met 1-0 na een owngoal van Chipciu.

2de helft: Beide teams brachten enkele wisselspelers op het veld. Dutoit, Palaversa en D’haese bleven in de kleedkamer, Schelfhout, Neto en Rajsel kwamen in de plaats. Bij Anderlecht werd doelman Didillion vervangen door Davy Roef en Lutonda door Kenny Saief.

RSC Anderlecht begon sterk aan de tweede helft en het duurde eventjes voor KVO terug wat grip kreeg op de wedstrijd. Op het uur kwam Sowah de ongelukkige Chipciu vervangen.

KV Oostende begon opnieuw meer in het spel voor te komen en Vargas wist na een fout in de Paarse verdediging de 2-0 met een mooie trap op het scorebord te krijgen. Enkele minuten later kwam Anderlecht opnieuw in de wedstrijd na balverlies op het Oostendse middenveld, Thelin trapte van net buiten het strafschopgebied de 2-1 mooi in de verste hoek.

15 minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg ‘uus wèreldploegsje’ een strafschop na een fout op Rajsel. Het was ook Rajsel die de penalty voor zijn rekening nam maar doelman Roef kon nog net de 3-1 voorkomen. Niet veel later kopte Guri de 3-1 toch tegen de touwen na een mooie voorzet van Marquet. Rajsel had net voor affluiten nog een mooie kans op de 4-1 na een prachtige voorzet van de ingevallen Samy maar trapte een metertje naast.

De wedstrijd, waarin beide teams gelijk opgaand voor de dag kwamen maar de Kustboys meer doelgevaar creëerden, eindigde op 3-1 na goals van Chipciu (1-0, Owngoal), Vargas (2-0), Thelin (2-1) en Guri (3-1)

Opstelling KVO: Dutoit (45' Schelfhout), Rabah, Milovic, Sané (75' Pie), Ndenbe, Palaversa (45' Neto), Marquet, Boonen, D'haese (45' Rajsel), Vargas (85' Samy), Guri
Opstelling RSCA: Didillion (45' Roef), Sardella, El Kababri, Makarenko, Chipciu (60' Sowah), Vlap, Zulj, Thelin, Lutonda (45' Saief), Leoni, Guldix