KVO - Hapoel Haifa 2-0

11 jul 2018 | Sportief

KVO trof in het Zeeuws-Vlaamse Oostburg de Israëlische club Hapoel Haifa, meteen een eerste serieuze test voor de troepen van Gert Verheyen. Met een 2-0 zege kan Verheyen dan ook best tevreden zijn na deze oefenpot.

Het openingskwartier ging gepaard met veel middenveldspel en duels. De eerste echte kans was meteen raak. Guri zette zich knap door, hij werd foutief gestuit en Nicolas Rajsel zette de penalty feilloos om. Even later was Guri opnieuw gevaarlijk. Hij pakte een aflegger van Capon knap op de slof, maar zijn poging strandde op de lat. Hapoel Haifa was voor de rust één keer gevaarlijk, maar William Dutoit liet zich niet verrassen door het afstandsschot.
In de tweede helft kon KVO al snel een tweede keer juichen. Een gemeten voorzet van Vandendriessche werd door Brecht Capon staalhard binnen gekopt. Haifa probeerde wel de bakens te verzetten, maar verder dan enkele ongevaarlijke afstandsschoten kwamen ze niet. Twintig minuten voor tijd maakte onze Zambiaanse aanwinst Fashion Junior Sakala zijn debuut. Hij liet zich opmerken met enkele geslaagde acties. De Israëli kregen hun beste kans pas in de laatste seconde, maar het schot ging voorlangs. Een verdiende zege voor KVO, dat eigenlijk geen enkele echte kans weggaf. Zaterdag oefenen onze jongens om 19u in Petegem tegen Zulte Waregem.

Opstelling: Dutoit, Faes, Lombaerts, Milovic, Ndenbe, Capon (80' Bataille), Vandendriessche, Marquet (46' Marquet), Canesin, Rajsel (46' Zivkovic), Guri (70' Fashion Jr.)

Fashion Junior debuteerde tegen Haifa