KVO haalt Schotse verdediger weg bij Celtic Glasgow

13 jul 2020 | Sportief

KVO bereikte vandaag ook een akkoord met een tweede centrale verdediger. De 25-jarige Schot Jack Hendry komt op huurbasis over van Celtic Glasgow. KVO bedong ook een aankoopoptie op de boomlange (1.94m) Schotse international.

Jack Hendry brak in het seizoen 2017-2018 helemaal door bij de Schotse eersteklasser Dundee United. De kopbalsterke verdediger werd toen drie keer opgeroepen voor de Schotse nationale ploeg en hield er een transfer naar grootmacht Celtic Glasgow aan over. Bij de Schotse recordkampioen kwam hij 27 keer in actie, afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan de Australische eersteklasser Melbourne City.

Jack Hendry in het iconische groen-wit van Celtic
“Jack is een verdediger die perfect past in het systeem dat we willen spelen,” aldus Executive President Gauthier Ganaye. “Hij kan vooruit verdedigen, is snel én kopbalsterk. Met zijn 1.94m is hij bovendien een wapen op stilstaande fases. Als je op je 23ste wordt opgepikt door een club als Celtic betekent het dat je veel kwaliteiten hebt. We zijn ervan overtuigd dat hij die hier ook zal tonen.”

“Ik ben blij om hier aan de slag te kunnen,” zo vertelt Jack Hendry. “Het Belgische voetbal is de jongste jaren enorm geëvolueerd met de nationale ploeg als equivalent. Het is een competitie waar jonge spelers kansen krijgen en dat geldt zeker hier in Oostende. De club is een nieuwe weg ingeslagen en trekt voluit de kar van de jeugd. Ik nam al een kijkje in het stadion en op het oefencomplex en de structuur en accommodatie is hier aanwezig om er een goed seizoen van te maken.”