KVO haalt met Wout Faes (20) beloftevolle Belgische verdediger naar de Versluys Arena

21 jun 2018 | Sportief

Vanmiddag heeft KV Oostende zijn vijfde inkomende transfer afgerond. De jonge Belgische belofte Wout Faes  (20 jaar, 1m87) ondertekende een contract voor 3 seizoenen bij de kustploeg. De talentrijke centrale verdediger komt over van RSC Anderlecht en traint vanaf morgen mee met de groep op de Schorre.

Wout Faes geldt als één van de meest talentrijke jonge verdedigers van ons land. Hij kreeg zijn jeugdopleiding bij SK Lierse, waar hij op zijn veertiende werd weggeplukt door recordkampioen RSC Anderlecht. Ook Chelsea en Manchester United hadden de jonge Faes toen heel graag ingelijfd, maar hij koos dus voor een verdere opleiding in Brussel. Bij paarswit kreeg hij een plaats in het Purple Talent-project. Vanaf het seizoen 2015-2016 trainde de toen 17-jarige centrale verdediger vaak mee met de A-kern.

Om hem ervaring te laten opdoen en speelkansen te geven, leende Anderlecht Faes begin 2017 uit aan SC Heerenveen, waar hij vaste waarde werd in de kern en 8 keer in de basis stond. Afgelopen seizoen verhuisde hij naar Excelsior Rotterdam. Faes speelde er een volledig seizoen in de Eredivisie, maakte altijd deel uit van de selectie en kwam 19 keer aan de aftrap. Hij had een mooi aandeel in het behoud van zijn club in de hoogste klasse.

Oude bekende voor Verheyen, Van der Elst en Boonen

Nu kiest de rechtsvoetige Belg dus voor speelgelegenheid in eigen land. Bij KV Oostende vindt hij Gert Verheyen terug, die ook zijn trainer was bij de U19 van de Rode Duivels. “Bij Excelsior was het een bijzonder leerrijk jaar, waarin ik heel veel kansen heb gekregen. Maar bij KV Oostende wil ik een volgende stap zetten in mijn carrière. De Belgische competitie is toch iets harder voor een verdediger en met KV Oostende mikken we ook hoger. Bij Excelsior was het knokken tegen de degradatie, daar steek je veel van op, maar in de Versluys Arena kom ik toch bij een ploeg terecht met meer ambitie. Het is nu aan mij om het waar te maken en te tonen dat ik een plaats in het elftal verdien."

Coach Gert Verheyen kent Faes dus door en door en wou hem er absoluut bij: “We hebben centraal achterin nu een aantal opties. Wout is een zeer goed voetballende centrale verdediger, die meer kan dan enkel maar verdedigen. Hij past ook perfect in onze visie om jonge Belgische talenten te integreren en een evenwichtige groep samen te stellen. Bovendien heeft hij toch ook al anderhalfseizoen ervaring in de Eredivisie. Persoonlijk vind ik het jammer dat onze jonge gasten eerst naar Nederland moeten om zich te bewijzen. Hij is daar geslaagd en zal gretig zijn om hier ook te tonen wat hij kan. Wout is ook een jongen met een uitstekende mentaliteit. Daarom geloof ik ook in hem."

Sportief Directeur Hugo Broos en voorzitter Peter Callant hebben bij KV Oostende hun huiswerk bijna klaar. Met de komst van een extra centrale verdediger is de selectie van coach Gert Verheyen zo goed als volledig. “Uiteraard moet er nog een doelman bij. Eerstdaags hopen we daar op witte rook. En daarna kijken we nog wat de opportuniteiten zijn in functie van de spelers die nog zouden kunnen vertrekken.

KV Oostende speelt zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen op woensdag 27 juni in en tegen Zwevezele.

#KVODNA
#KVO 't zit in uus DNA