KVO - Charleroi 3-2

10 jan 2021 | Sportief

KVO boekte opnieuw een knappe én belangrijke driepunter, deze keer was Charleroi het kind van de rekening. Na een aangenaam kijkstuk stond de verdiende 3-2 op het bord.

Geen Jelle Bataille (geschorst) in de ploeg, dat betekende dat Brecht Capon nog eens mocht opdraven. En 'Capongsje' kwam al in de openingsminuut dicht bij een doelpunt toen hij een voorzet van Vandendriessche maar net naast kopte. Het was echter uitstel van executie voor de Zebra's want op een voorzet van Skulason - het andere ouderdomsdeken op de linkerflank - reageerde Fashion Sakala attent en tikte hij de 1-0 voorbij doelman Penneteau. Even later zette een aanvallend zeer aanwezige Capon zich opnieuw door op rechts, zijn voorzet bereikte Gueye, maar die trapte ongelukkig naast de bal. Het zou KVO zuur opbreken want op de volgende tegenaanval kopte Nicholson de bordjes weer gelijk: 1-1.
Het was bijna 'Capongsje' die KVO voor de rust weer op voorsprong bracht. Na een splijtende pass van Vandendriessche raakte hij echter niet voorbij Penneteau.

Capon liet zich opmerken met aanvallende impulsen
In de tweede helft schoten de bezoekers stevig uit de startblokken. Twee keer werd Hubert geklopt, maar evenveel keer werd het doelpunt (terecht) afgekeurd wegens buitenspel. KVO was echter gewaarschuwd en schakelde een versnelling hoger. Opnieuw Capon kwam dicht bij een doelpunt maar hij stuitte op een attente Penneteau. Op de daaropvolgende hoekschop kopte Hendry achterwaarts over Penneteau en kon KVO opnieuw vieren. Charleroi betwistte dit doelpunt nog omdat de bal niet over de lijn zou geweest zijn, maar scheidsrechter D'Hondt had er geen oren naar en duwde de bezoekende trainer Belhocine een geel karton onder de neus. Andrew Hjulsager trok het zich allemaal niet aan en met een zondagsschot op een hard en glad veld verraste hij Penneteau: 3-1.

Jack Hendry na de 2-1
Charleroi bleef echter niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar de aansluiting. Die kwam er bijna maar het grondscherend schot van Hendrickx belandde op de paal. Een kwartier voor tijd lukte het dan toch voor de Karolo's, na een knappe aanval rondde invaller Rezaei af: 3-2.
Charleroi drukte nog om die gelijkmaker te forceren, maar het was Fashion Sakala die op de counter nog het dichtst bij een doelpunt kwam. Op basis van de doelkansen al bij al een verdiende overwinning voor KV Oostende, dat nu nadrukkelijk op de poort van de top 8 klopt. Dinsdag volgt alweer een (inhaal-)match tegen Eupen.

Doelpunten:

5' Sakala 1-0, 27' Nicholson 1-1, 58' Hendry 2-1, 63' Hjulsager 3-1, 75' Rezaei 3-2

Gele kaarten:

25' Theate, 46' Capon

Opstelling KV Oostende:

Hubert, Tanghe, Theate, Hendry, Capon, Skulason (72' D'Haese), D'Arpino, Vandendriessche (81' McGeehan), Hjulsager (90' Batzner), Sakala, Gueye (72' Thiam)