KV Oostende - Waasland Beveren 0-2

03 apr 2021 | Sportief

Een uitgekookt Waasland Beveren smeerde KVO een zure nederlaag aan. De Kustboys doen zo een slechte zaak in de race voor Play Off 1.

Onze Kustboys begonnen gevaarlijk aan de wedstrijd. Ne een kleine vijf minuten kreeg KV Oostende al een reuzekans om op voorsprong te komen. Hjulsager werd goed diep gestuurd en kwam oog in oog met de doelman van Waasland Beveren te staan. Onze Deense kapitein zijn afwerking miste precisie en Jackers kon redding brengen. KVO bleef goed druk zetten en deze keer was het Sakala die net niet goed kon afdrukken. De Zambiaan kopte een uitstekende voorzet van Capon net over. De bezoekers hadden nog geen kans gehad, maar werkten wél genadeloos af op de counter. Hubert kon het eerste schot van Frey nog goed pareren, maar Sinani trapte de rebound binnen (0-1). Oostende was even aangeslagen na de onverwachte openingstreffer. Frey mocht van dichtbij afwerken, maar Hubert had een geweldige reflex in huis om de 0-2 te voorkomen. Frey bleef de Oostendse verdediging problemen bezorgen. Na een kapbeweging zette hij Hubert op het verkeerde been en trapte hij de bal binnen (0-2). Het leek erop alsof KVO direct zou tegen prikken, maar het doelpunt van Hjulsager werd afgekeurd voor buitenspel. Daar was iets voor te zeggen omdat D'Haese in buitenspelpositie voor de doelman lag, ware het niet dat er eerst een overtreding werd gemaakt op hem. Eigenlijk verdiende KVO dus ofwel een penalty ofwel een doelpunt.

KVO kwam met veel meer overtuiging uit de kleedkamer, maar tot echt grote kansen kwamen de Kustboys echter niet. De kleine kansjes bleven zich opstapelen. Eerst was het een afstandsschot van Thiam dat net over ging. Daarna kon de ingevallen Vandendriessche niet profiteren nadat Jackers de bal moest lossen. Het ging van kwaad naar erger voor KVO toen Jäkel, een kwartier voor tijd, zijn tweede gele kaart pakte. Het was wachten tot diep in de tweede helft voor de volgende grote kans van de thuisploeg. Hjulsager zette zich geweldig door in de zestien en gaf een strakke voorzet voor doel. De net ingevallen Kvasina besloot van dichtbij op doelman Jackers. De Kustboys gaven niet op en bleven op zoek naar een goal. Eerst was het Gueye die zijn schot net voor de doellijn zag weggewerkt worden. Daarna ging het schot van Bataille net naast. De bal wou er maar niet in. Net voor het einde van de wedstrijd viel KVO nog met negen na een rechtstreekse rode kaart voor Gueye. De kelk tot op de bodem ledigen, noemen ze dat.

Doelpunten:
23’ 0-1  (Sinani), 41’ (Frey)

Gele kaarten:
27' Vukotic, 47’ Jäkel, 74’ Bertone

Rode kaarten:
77’ Jäkel, 89’ Gueye

Ploegsamenstellingen

KV Oostende: Hubert, Hendry (68’ Vandendriessche) , Theate (56’ Bataille), D’Arpino, Sakala (79’ Kvasina), Jäkel, Hjulsager, Gueye, D’Haese (56’ Ndicka) , Capon, Bätzner (68’ Thiam)
Invallers: Castro, Boonen, Bataille, Vandendriessche, Ndicka, Kvasina, Thiam

Waasland Beveren: Jackers, Bertone, Wuytens, Heltne Nilsen, Koita (15’ Sinani), Heymans (85’ Efford), Khammas, Vukotic, Verstraete, Schrijvers (90’ Mertens), Frey (90 Schoonbaert)
Invallers: Gabriel, Schoonbaert, Mandjeck, Faucher, Efford, Sinani, Albanese, Mertens, Sula