Jupiler Pro League - speeldag 8: KV Oostende - Moeskroen 3 - 0

De Henegouwers ondergingen in de eerste helft het wedstrijdgebeuren.  KVO drukte de grensjongens terug tot aan eigen zestien, wat resulteerde in een aantal kansen.  Sakala teisterde in de aanvangsfase de vuisten van Koffi. De Oostendse Zambiaan had pech in de afwerking want hij vond tweemaal het doelhout op zijn weg.  Ook Vandendriessche en McGeehan kregen kansen om de thuisploeg op voorsprong te trappen maar konden de mogelijkheden niet verzilveren.   De bezoekers stelden daar nauwelijks tot niks tegenover en gebruikten alle middelen om KVO uit zijn ritme te halen.

De thuisploeg kwam gretig uit de kleedkamer met onmiddellijk een kans voor Sakala wiens schot in hoekschop werd afgeblokt. De kustboys  beukten maar aanvankelijk was het moeilijk om tot kansen te komen. De thuisploeg kwam op voorsprong wanneer een scherpe vrije trap van D'Arpino achter Koffi in doel verdween (1-0).  Een ijverige Sakala dribbelde zich door de bezoekende defensie maar Koffi grabbelde de bal uit zijn voeten. De bezoekers namen risico's en daarvan maakte de thuisploeg goed gebruik.  Sakala vertrok als een sneltrein en schoof de bal voorbij een kansloze Koffi in doel (2-0). in het absolute slot kopte invaller Kvasina nog net over waarna McGeehan met een rake kopbal de eindcijfers op het bord plaatste (3-0).

Doelpunten:

60' 1-0 (D'Arpino), 80' 2-0 (Sakala), 90'+3' 3-0 (McGeehan)

Gele kaarten:

90'+3' McGeehan

Scheidsrechter:

Dhr; Van Damme

Opstelling KV Oostende:

Hubert, Tanghe, Theate, Hendry, Bataille, Ndicka, D'Arpino, Vandendriessche (72' Kvasina), Hjulsager (85' Skulason), McGeehan, Sakala (84' Boonen)

Castro, Skulason, Patoulidis, Marquet, Boonen, Bätzner, Kvasina

Opstelling Excel Mouscron:

Koffi, Dabila (44' Van Durmen), Agouzoul, Hocko, Onana, Ciranni, Faraj, Silvestre, Gnohéré, N'Landu (64' Badibanga), Tabekou

Gillekens, Gueye, Postolachi, Capemba, Quirynen, Badibanga, Van Durmen Vasic

Auteur:

Walter