Jupiler Pro League - speeldag 7: KRC Genk - KV Oostende 2 - 2

Na een intense wedstrijd pakken de kustboys een punt in de Luminus Arena.

De wedstrijd begon fel. De bezoekers kwamen vrij vroeg op voorsprong nadat doelman Vandevoordt een schot van Hjulsager moest lossen.  McGeehan was er als de kippen bij om de bal over de doellijn te tikken  (0-1).  De kustboys konden niet lang genieten van de voorsprong want de boomlange Onuachu kopte de gelijkmaker tegen de touwen (1-1).  Net voordien kon Gueye net niet bij een te korte terugspeelbal van een thuisverdediger. De thuisploeg rook bloed en drukte door. Hubert moest een schot van Toma van onschadelijk maken en hij was alert op een poging van Onuachu. De Oostendse doelman redde van dichtbij een poging van Onuachu. Ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd.  McGeehan en Sakala kwamen dicht bij een Oostendse voorsprong maar telkenmale redde de jonge Genkse goalie. Net voor de rust trapte Ito voor Genk net naast. 

Na tussenkomst van de VAR kreeg de thuisploeg kort na de rust een goedkope strafschop na een handsbal  (?) van McGeehan.  Onuachu zette de elfmeter feilloos om (2-1). Onmiddellijk na de Genkse voorsprong kreeg Toma terecht rood na een wilde tackle op D'Arpino. Vanaf dan voerden de kustboys de forcing.  Na een aantal halve kansjes bracht Gueye KVO langszij wanneer hij een voorzet van Bataille overhoeks binnenkopte (2-2). Nadien hield Vandevoordt Gueye en Sakala van een doelpunt, terwijl zijn overbuur een kopbal van Cuesta uit zijn doelvlak ranselde. Na 97’ boeiende minuten floot Laforge af.

Doelpunten:

2' 0-1 (McGeehan), 7' 1-1 (Onuachu), 50' 2-1 (Onuachu, strafschop), 82' 2-2 (Gueye)

Gele kaarten:

39' McGeehan, 44' Gueye, 46' D'Arpino, 47' Lucumi, 87' Hjulsager, 94' Bataille, 95' Ndicka

Rode kaarten:

55' Toma

Scheidsrechter:

Dhr. Laforge

Opstelling KRC Genk:

Vandevoordt, Ito, Toma, Hrosovsky, Onuachu, Uronen (88' Arteaga), Oyen (56' Munoz), Maehle, Lucumi, Thorstvedt (75' Daehle), Cuesta

Leysen, Wouters, Dessers, Sierra, Arteaga, Daehli, Limbombe, Munoz

Opstelling KV Oostende:

Hubert, Tanghe, Theate, Bataille, Ndicka, D'Arpino, Vandendriessche (72'Boonen), McGeehan, Hjulsager (88' Bätzner), Sakala, Gueye (92' Kvasina)

Castro, Hendry, Capon, Marquet, Boonen, Bätzner, Kvasina

Auteur:

Walter