Jupiler Pro League - speeldag 6: KV Oostende - OH Leuven 3 - 1

Vanaf de aftrap bepaalde KVO het wedstrijdgebeuren maar aanvankelijk vond de thuisploeg geen gaatje in de bezoekende defensie.  Gueye en Sakala kregen halve kansjes maar troffen geen doel.  Kort voor het halfuur kregen de kustboys wat het verdiende.  Hjulsager rolde zijn flank op en Sakala hoefde de voorzet van de Deen enkel binnen te tikken (1-0). De bezoekers probeerden te reageerden en schreeuwden om een strafschop wanneer Sowah in de zestien neerging maar Dierick deed alsof zijn neus bloedde. Kort voor de rust kopte Hendry een hoekschop van D’Arpino net naast. 

KVO begon met dezelfde elf aan de tweede helft  terwijl bij de bezoekers doelman Iversen gewisseld werd door Romo.   OHL kwam fel uit de kleedkamer met een schot van Sowah dat rakelings naast zoefde. De ploeg van coach Blessin reageerde messcherp.  Gueye vond Sakala en die plaatste de bal in het zijnetje voorbij een kansloze Romo (2-0). Gueye kreeg de kans om de score verder uit te diepen maar trapte schuin voor doel hard over.  De Oostendse Senegalees werd toch beloond voor zijn goede wedstrijd want met een schicht nam hij de Leuvense invallersdoelman te grazen (3-0). Sakala zag zijn derde treffer van de middag na een geharrewar voor doel op de paal eindigen. Aan de overkant redde Hubert een poging van invaller Tucic. De kustboys konden de nul niet houden want na een ingestudeerde vrije trap  knalde Maertens de bal hard voorbij Hubert (3-1). De Leuvenaars kwamen dicht bij een aansluitingstreffer maar Raemaekers trapte over en Henry kopte in de handen van de Oostendse goalie. Kort voor het einde van de reguliere speeltijd zag D’Arpino een pracht van een doelpunt afgekeurd worden voor voorafgaandelijk buitenspel van een medespeler. Na 94'  maakte scheidsrechter Dierick er een einde aan.

Doelpunten:

25' 1-0 (Sakala), 49' 2-0 (Sakala), 59' 3-0 (Gueye), 79' 3-1 (Maertens)

Gele kaarten:

1' Theate, 10' Raemaekers, 31' Gueye, 40' Sakala, 44' Vlietinck, 46' Bataille

Scheidsrechter:

Dhr. Dierick

Opstelling KV Oostende:

Hubert, Tanghe, Theate, Hendry, Bataille, D'Haese (36' Ndicka), D'Arpino, Vandendriessche (58' McGeehan), Hjulsager, Sakala, Gueye (68' Kvasina)

Castro, Capon, Ndicka, Marquet, McGeehan, Boone, Kvasina

Opstelling OH Leuven:

Iversen (46' Romo), Raemaekers, Kotysch, Vlietinck (72' Tucic), Ouédraogo, Hubert, Bese (54' Croizet), Maertens, Sowah, Mercier, Henry

Vekemans, Keita, Tucic, Van Hyfte, Limbombe, Croizet, Romo, Malinov