Jupiler Pro League - Speeldag 33: Beerschot - KV Oostende 1 - 2

Dankzij doelpunten van Kvasina en Bataille winnen de kustboys op het Kiel van Beerschot, Door deze uitzege wordt de laatste speeldag nog bepalend voor wat betreft POI.

De bezoekers begonnen met aanvallende intenties aan de partij.  In de aanvangsfase trapte de ijverige Hjulsager tweemaal over het thuisdoel. Na 20’ dreigde de Beerschot voor het eerst maar Eleke en Bourdin konden een voorzet van Holzhauser niet in doel deviëren.  De Kielse Ratten kwamen op een diefje op voorsprong wanneer Van Den Bergh de volledig vrijstaande Brogno in het straatje stuurde en die liet Hubert met een overhoekse schuiver kansloos (1-0). De kustboys waren niet van slag en gingen op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Kvasina kwam op een voorzet van Hjulsager een teenlengte tekort om de gelijkmaker voorbij de thuisgoalie te tikken.  De thuisploeg reageerde met een schot van Eleke dat over zoefde. Kort voor de rust ging een schot van D’Haese via een verdediger in hoekschop. De kustboys waren in de eerste helft de betere ploeg maar gingen met een kleine achterstand de rust in.

De bezoekers kwamen gretig uit de kleedkamer en gingen resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Kvasina werd in het straatje gestuurd door Hjulsager maar de spits besloot in de handen van de goed opgestelde doelman. Aan de overkant vond Holzhauser Bourdin maar die kopte een open kans naast. Kvasina zag zijn schot in hoekschop afgeblokt worden.  Aan de overkant werd een doelpunt van Holzhauser na tussenkomst van de VAR voor buitenspel afgekeurd. Kvasina 'kreeg' zijn verdiende  doelpunt wanneer hij een kort genomen hoekschop in het hoekje trapte (1-1). De Bezoekers roken bloed en drukten door. Hjulsager vond Bataille met een gemeten voorzet en die liet Vanhamel met een kopbal kansloos (1-2). In het absolute slot kreeg Hjulsager de kans op een derde Oostendse treffer maar Vanhamel redde de Antwerpse meubelen. Door deze zege wordt de laatste speeldag nog bepalend voor POI. 

Doelpunten:

24' 1-0 (Brogno), 81' 1-1 (Kvasina), 84' 1-2 (Bataille)

Gele kaarten:

63' Brogno, 88' Bataille, 92' Thiam

Scheidsrechter:

Dhr. Laforge

Opstelling Beerschot:

Vanhamel, Frans, Van Den Bergh (70' Prychynenko), Dom, Eleke, Holzhauser, Bourdin, Pietermaat, Sanusi, Radic (88' Mukuna), Brogno (70' Bakkalij)

Biebauw, Prychynenko, Bakkali, Mukuna, Mboko, Grisez, Vorogovskiy

Opstelling KV Oostende:

Hubert, Theate, Hendry, Capon, Bataille, D'Haese (76' Ndicka), D'Arpino, Vandendriessche (70' Boonen), Bätzner (46' Thiam), Hjulsager, Kvasina (93' Tanghe)

Castro, Tanghe, Marquet, Boonen, Ndicka, Patoulidis, Thiam

Auteur:

Walter