Jupiler Pro League - speeldag 23: Standard Luik - KV Oostende 2 - 1

Na een degelijke wedstrijd verliezen de Kustboys in de slotfase van de Standard Luik.

De wedstrijd begon met balbezit voor de thuisploeg, maar was de eerste doelpoging voor KVO. Bodart moest plat op een ver schot van Jonckheere. Op het halfuur was Vanheusden de reddende engel voor de thuisploeg wanneer Bataille voor Bodart verscheen. Kort voor de rust kreeg de thuisploeg de beste kans van de eerste helft maar Ondoa redde schitterend een schot van Lestienne.


De eerste kans na de koffie was voor de Rouches maar Carcela trapte op de buitenkant van de paal. Aan de overkant kreeg Sakala de kans om KVO op voorsprong te trappen maar knalde pardoes op Bodart. De volgende Oostendse aanval was raak. Bataille devieerde een voorzet  van Skulason meesterlijk voorbij Bodart (0-1). Na de Oostendse voorsprong trok de thuisploeg resoluut ten aanval en duwde het Oostende terug. Op 10’ van het einde kwam de thuisploeg langszij wanneer Vojovda de bal met de buitenkant van de voet buiten het bereik van Ondoa plaatste (1-1). Aan de overzijde wandelde Palaversa doorheen thuisdefensie maar knalde op een medemaat.  De thuisploeg trok uiteindelijk de driepunter naar zich toe wanneer Laifis vanop afstand Ondoa te grazen nam (2-1).

Doelpunten:

54' 0-1 (Bataille), 79' 1-1 (Vojvoda), 88' 2-1 (Laifis)

Gele kaarten:

60' Guri, 65' Palaversa

Scheidsrechter:

Dhr. Vergoote

Opstelling Standard:

Bodart, Vanheusden, Cimirot, Carcela, Oulare (83' Cop), Amallah, Lestienne (71' Boljevic), Gavory, Vojvoda, Bastien (61' Avenatti), Laifis

Gillet, Milinkovic-Savic, Cop, Dragus, Boljevic, Fai, Mianque, Avenatti, Raskin, Carcela Gonzalez

Opstelling KV Oostende:

Ondoa, Faes, Milosevic, Skulason, Capon, Neto, Palaversa, Bataille (83' Boonen), Ndenbe, Jonckheere (71' Tanghe), Sakala (56' Guri)

Dutoit, Tanghe, Marquet, Boonen, Vargas, Sagna, Güri

Auteur:

Walter