Jupiler Pro League - speeldag 21: KV Oostende - Sint-Truiden 1 - 1

Een - vooral - na de rust goed spelend Oostende kreeg niet wat het verdiende. Tegen een enthousiast voetballend Oostende hadden de Kanaries heel wat moeite om overeind te blijven.

Net zoals op Standard begon KVO met een achterstand aan de wedstrijd. Op een terugvallende bal kon Botaka de Kanaries op voorsprong trappen (0-1). Net voordien kregen de Kustboys reeds een verwittiging maar toen kon Dutoit de Oostendse meubelen nog redden. De Oostendse reactie kwam er vrij vlug maar Boonen trapte van dichtbij hard naast. Geleidelijk aan kwam de thuisploeg in haar spel maar aan de overkant kregen de bezoekers de uitgelezen kans op de verdubbeling van de voorsprong, maar Botaka trapte een licht gegeven elfmeter knullig in de handen van Dutoit.  Op het halfuur kwam de thuisploeg langszij wanneer De Bock een voorzet van Canesin in de eerste zone voorbij de grabbelende Steppe binnenkopte (1-1).   De Kustboys roken bloed en drukten door. Faes stelde vanop afstand Steppe op de proef,  waarbij Boonen net niet bij de rebound kon. Na 45 minuten aangenaam voetbal floot scheidsrechter Van Damme voor de rust.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de 2de helft. De eerste kans na de koffie was voor de bezoekers nadat een carambole voor de voeten van Kamada rolde, maar de Japanse aanvaller was te verrast om af te werken.  Aan de overzijde schreeuwde Zivkovic om een strafschap nadat hij in de zestien neerging maar de scheidsrechter zag geen graten in de fase en liet gewoon doorspelen. De Kustploeg belegerde het bezoekend doel en doelman Steppe ontsnapte  een paar keer aan een tegentreffer. Vandendriessche zag een knappe plaatsbal op de verste paal uiteenspatten.  De jonge Indy Boonen versloeg op voorzet van Faes de bezoekende goalie maar zijn doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd. De Kustboys joegen op de verdiende voorsprong maar bleven uiteindelijk steken op een gelijkspel.

Doelpunten:

'3' 0-1 (Botaka), 33' 1-1 (De Bock)

Gele kaarten:

22' Milovic, 42' Boonen, 58' Vandendriessche, 59' Endo, 78' Asamoah, 89' Bezus, 89' Acolatse

Scheidsrechter:

Dhr. Van Damme Kevin

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Milovic, Tomasevic, Lombaerts, De Bock, Faes, Canesin, Boonen, Marquet (83' Vanlerberghe) Vandendriessche, Zivkovic

Ondoa, Güri, Banda, Bataille, D'Haese, Coopman

Opstelling STVV:

Steppe, Tomiyasu, De Petter, Garcia, Botaka, Asomoah, Endo (67' De Sart), Boli (61' Acolatse), De Norre, Bezus, Kamada (84' Nazon)

Pirard, De Sart, Sankhon, Nazon, De Bruyn, Kotysch, Sekine, Acolatse

Auteur:

Walter