Jupiler Pro League - speeldag 18: KV Oostende - Sporting Lokeren 1 - 0

Voor aanvang van de belangrijke thuiswedstrijd tegen staartploeg Lokeren voerde coach Verheyen een aantal wissels door.  Boonen werd beloond met een basisplaats, terwijl Zivkovic voor de doelpunten moest zorgen. Bij de Kustboys ontbraken de geblesseerden Vanlerberghe, Jonckheere en Ndenbe.  Sollied, zijn collega kon naast Verhulst niet rekenen op De Ridder, Bia, Mpati en Van Moerzeke.   
 
Onder aanvoering van een alomtegenwoordige Canesin had de thuisploeg in de eerste helft de bovenhand maar kon niet scoren.  De bezoekers stelden daar bitter weinig tegenover. De enige Lokerse kans kwam er na slecht uitverdedigen in de Oostendse zestien, maar Marecek  nam het vroege kerstgeschenk niet aan.

Het was opnieuw Oostende dat het sterkst uit de kleedkamer kwam. Boonen  kwam tweemaal dicht bij de openingstreffer.  Eerst kwam hij een voetlengte tekort om binnen te tikken en wat later kopte hij van dichtbij in de handen van de doelman.  Zivkovic verscheen voor Dewolf maar de de bezoekende goalie kwam als overwinnaar uit het duel. De verdiende voorsprong kwam er na een voorbereidende actie van de ingevallen Bataille. De talentrijke Oostendenaar vond Canesin en die trapte zonder aarzelen de bal in de kruising (1-0). Na de Oostendse voorsprong zette lokeren alle aanvallende registers open maar tot kansen kwamen de Oost-Vlamingen  niet meer en bleven de 3 punten in Oostende.

Doelpunten:

72' 1-0 (Canesin)

Gele kaarten:

65' Tomasevic, 68' Skulason, 84' Miric, 84' Ticinovic

Scheidsrechter:

Dhr. Boucaut

Opstelling KV Oostende:

Ondoa, Tomasevic, Lombaerts, Faes, Capon, Nkaka, Vandendriessche, Coopman (81' Milovic), Canesin, Boonen (67' Bataille), Zivkovic (72' Guri)

Dutoit, De Bock, Milovic, Marquet, Guri, Bataille, D'Haese

Opstelling Sporting Lokeren:

Dewolf, Tirpan, Diaby, Deschacht, Skülason (80' Soroka), Overmeire, Terki, Marecek, Rassoul (6' Benchaib), Hupperts (45' Ticinovic), Miric,

Wyns, Cevallos, Monsecour, Benchaib, Filipovic, Saroka, Ticinovic, Jovanovic

Auteur:

Walter