Jupiler Pro League - speeldag 17: Zulte Waregem - KV Oostende 1 - 1

Voor de uitwedstrijd op Zulte Waregem kon Verheyen geen beroep doen op de geblesseerden Jonckheere, Ndenbe en Vanlerberghe.  Faes zat een gele schorsingsdag uit. Dury, de coach van de thuisploeg had geen selectieproblemen en bracht een sterk elftal aan de aftrap.

De wedstrijd begon met een kans voor de Kustboys. Na een misverstand in de thuisdefensie besloot Zivkovic vanuit een schuine hoek hard op Bossut. Bij de eerste dreiging aan de overkant was het wel raak. Na een onoplettendheid in de Oostendse verdediging verscheen Harbaoui alleen voor Ondoa en die liet de Oostendse goalie geen schijn van kans (1-0). Via een kopbal van Lombaerts kwamen de bezoekers bijna langszij maar de bal zoefde net naast. Na handsbal van een Oostendse verdediger op de rand van de zestien schreeuwde de thuisploeg om een strafschop maar de scheidsrechter floot enkel voor een vrijetrap. De Bock knalde hard op de vuisten van Bossut en in het slot van de eerste helft kwam Sylla tweemaal dicht bij een treffer. Eerst plaatste hij de bal net naast en nadien pakte Ondoa zijn hard schot.


Beide teams begonnen ongewijzigd aan de 2de helft. Canesin kon een goede pass van Sakala niet onder controle krijgen, terwijl De Pauw aan de overkant rakelings naast knalde. Net voor Sakala gewisseld werd kreeg de aanvaller de uitgelezen kans om de bezoekers langszij te brengen maar hij kopte van dichtbij over het thuisdoel. De bezoekers die het meeste balbezit hadden dreigden met een kopbal van Milovic. De gelijkmaker kwam er via de jonge Boonen, die Bossut met een overhoekse trap te grazen nam (1-1). Na een aarzeling van de thuisdoelman verscheen Zivkovic alleen voor doel maar de Nederlander kon niet besluiten. Na een Oostends slotoffensief, met een paar prangende fases voor het thuisdoel floot scheidsrechter Visser voor het einde.

Doelpunten:

7' 1-0 (Harbaoui), 85' 1-1 (Boonen)

Gele kaarten:

38' Lombaerts, 43' De Fauw, 44' Sakala, 78' Walsh

Scheidsrechter:

Dhr. Lawrence Visser

Opstelling Zulte Waregem:

Bossut, De Fauw, Baudry, Heylen, Harbaoui, Bongonda (75' Buffel), De Pauw (90'+2'), Walsh, Sylla (73' Soisalo), Tardieu, Bürki

Bostyn, Marcq, Buffel, Bedia, Soisalo, Demir, H. Bjordal

Opstelling KV Oostende:

Ondoa, Lombaerts, Milovic, Capon, De Bock, Vandendriessche, Nkaka (79' Guri), Coopman, Canesin, Zivkovic, Sakala (69' Boonen)

Dutoit, Bataille, Tomasevic, Marquet, Banda, D'Haese, Boonen, Guri

Auteur:

Walter