Jupiler Pro League - speeldag 17: KV Oostende - KAS Eupen 1 - 1

De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd met een kans voor Vandendriessche en een afzwaaier van Hjulsager.  Net op het ogenblik dat Eupen beter in de wedstrijd kwam kreeg Agbadou rood na een smerige tackle op D’Arpino. Met een  numerieke meerderheid zette de thuisploeg de bezoekers onder druk maar dit leidde dit niet  tot kansen. De bezoekers verdedigden als een blok waar de thuisploeg geen gaatje in vond. De beste kans van de eerste helft was zowaar voor de bezoekers. Ngoy trapte vanuit een scherpe hoek op de buitenkant van de paal.

Agbadou mag na rood voortijdig gaan douchen

De bezoekers kwamen kort na rust op voorsprong wanneer de thuisdefensie een vrijgeleide gaf aan Prevljak die  eenvoudig kon scoren (0-1). De kustboys probeerden de bakens te verzetten via ondermeer een kans voor Hjulsager die een voorzet van Bataille hard naast knalde. Blessin greep in en wisselde kort naeen 4 spelers.  Dit resulteerde onmiddellijk in de gelijkmaker wanneer invaller Kvasina een verre voorzet van Hjulsager tegen de touwen kopte (1-1).Na die gelijkmaker vertraagden de bezoekers voortdurend het spel. De 6' extra minuten leverde enkel een gele kaart voor Defourny op.

Doelpunten:

48' 0-1 (Prevljak), 79' 1-1 (Kvasina)

Gele kaarten:

55' Tanghe, 60' Ngoy, 73' Jäkel, 81' Cools, 86' Kayembe, 92' Defourny

Rode kaarten:

17' Agbadou

Scheidsrechter:

Dhr. Van Damme

Opstelling KV Oostende:

Hubert, Tanghe, Jäkel, Hendry, D'Haese (70' Skulason), Bataille (71' Bätzner), D'Arpino, Vandendriessche (76' McGeehan), Hjulsager, Gueye (63' Thiam), Sakala (71'Kvasina)

Castro, Capon, McGeehan, Bätzner Skulason, Thiam, Kvasina

Opstelling KAS Eupen:

Defourny Koch, Poulain, Ngoy, Prevljak (57' Adriano), Embalo (57' Amat), Agbadou, Cools (81' Beck), Heris, N'Dri, Kayembe

De Wolf, Amat, Baby, Magneé, Adriano, Sowah, Nuhu, Beck

Auteur:

Walter