Jupiler Pro League - speeldag 16: KV Oostende - KV Kortrijk 1 - 2

Voor het 'provincietreffen tegen de Kortrijkzanen van Vanderhaeghe kon trainer Verheyen geen beroep doen op de geblesseerden Jonckheere, Ndenbe enTomasevic terwijl Nkaka geschorst vanuit de tribune moest toekijken.  Omwille van disciplinaire redenen ontbrak Bjelica. Lombaerts nam de plaats in van de de geblesseerde Tomasevic. Vanderhaeghe, de bezoekende coach kon geen beroep doen op de geschorsten D'haene en Van Der Bruggen.  Ook sterkhouder Kagelmachter ontbrak wegens een blessure.

Na een evenwichtige openingsfase was de eerste halve kans voor Zivkovic, terwijl aan de overzijde Mboyo op Ondoa besloot. Op het kwartier kwamen de Kustboys op voorsprong nadat Batsula in de zestien de bal met de hand beroerde.  Zivkovic stuurde Kaminski vanop de elfmeter naar de andere hoek (1-0). De bezoekers kwamen  snel langszij wanneer de boomlange Avenatti een voorzet van Batsula voorbij de kansloze Ondoa kopte (1-1).  De thuisploeg reageerde via Zivkovic maar die besloot op Kaminski. Net voor de rust verscheen de Nederlandse spits alleen voor Kaminski maar opnieuw kwam de doelman als overwinnaar uit het duel. Net voor de scheidsrechter voor de rust floot knalde Mboyo van dichtbij op Ondoa.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de 2de helft. De aanvangsfase was voor de Kortrijkzanen maar het was KVO dat het eerst dreigde.  Zivkovic trapte van dichtbij op Kaminski. Het doelpunt viel aan de overkant wanneer Mboyo na een hoekschop het snelst reageerde (1-2). De Kustboys reageerden via Zivkovic en de ingevallen Sakala. Ondoa redde voor de thuisloeg de meubelen op een poging van Ouali. In het absolute slot van de wedstrijd zag Sakala zijn poging van de lijn gekeerd worden en trapte Zivkovic net naast.

Doelpunten:

17' 1-0 (Zivkovic, strafschop), 27' 1-1 (Avenatti), 55' 1-2 (Mboyo)

Gele kaarten:

59' Avenatti

Scheidsrechter:

Dhr. D'Hondt

Opstelling KV Oostende:

Ondoa, Lombaerts, Faes, Milovic (60' Sakala), Capon (65' Bataille), De Bock, Vanlerberghe, Vandendriessche, Coopman (83' Guri), Canesin, Zivkovic

Dutoit, Bataille, Marquet, Özkan, Boonen, Guri, Sakala

Opstelling KV Kortrijk:

Kaminski, Hines-Ike, Rolland, Azouni, Batsula, Kumordzi, De Sart, Stojanovic (72' Kanu), Chevalier (83' Charisis) Avenatti, Mboyo (65' Ouali)

Bruzzese, De Smet, Golubovic, Lepoint, Charisis, Kanu, Ajagun, Ouali, Ezekiel

Auteur:

Walter