Jupiler Pro League - speeldag 15: KV Oostende - Royal Excel Mouscron 2 - 2

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd. Boya kreeg reeds vroeg een kansje maar trapte hard over. De thuisploeg reageerde via Vandendriessche, die een hoekschop  in de eerste zone naast kopte. Op het kwartier verscheen Omoigiu na Oostends balverlies alleen voor Dutoit maar de Henegouwer trapte wild over. De Oostendse defensie acteerde in de beginfase wat onzeker. Na een misverstand in de thuisdefensie kon Faes de bal in extremis in hoekschop ontzetten.  Op het halfuur kon KVO voor het eerst dreigen. Canesin treuzelde te lang waardoor zijn schot geblokt werd. Vijf minuten voor de rust klom KVO op voorsprong. Jonckheere zag zijn poging gekeerd worden door Vasic, maar Sakala was er als de kippen bij om de bal voorbij de doelman te koppen (1-0).  De Henegouwers reageerden vrijwel onmiddellijk maar Dutoit had een schitterende redding in huis op een ziedend schot van Omoigiu.

De thuisploeg begon gretig aan de tweede helft.  Sakala verscheen alleen voor Vasic, maar werd voor buitenspel teruggefloten. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en lieten heel wat ruimte voor de thuisploeg.  Hjulsager probeerde het met een plaatsbal dat een metertje overging.  Aan de overkant  werd een doelpunt van invaller Perica  na beraadslaging met de VAR goedgekeurd (1-1).  Een individuele actie van Sane zorgde bijna voor de Oostendse voorsprong. Nadat Queiros de bal met de hand beroerde kreeg KVO een elfmeter.  Een strafschop die door Skulason feilloos omgezet werd (2-1). Sakala kreeg hierop de kans om de wedstrijd te beslissen maar besloot op Vasic. Aan de overkant had Dutoit een schitterende save in huis op een poging van Boya. In minuut 92 kreeg de thuisploeg een serieuze opdoffer te verwerken. Perica kopte een vrijetrap hard tegen de touwen (2-2).

Doelpunten:

39' 1-0 (Sakala), 66' 1-1 (Perica), 75' 2-1 (Skuslaon, strafschop), 92' 2-2 (Perica)

Gele kaarten:

48' Godeau

Scheidsrechter:

Dhr. Vergoote Jasper

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Bataille, Faes, Sane, Skulason, Canesin, Jonckheere, Vandendriessche, Sakala, Sylla (89' Guri) Hjulsager

Ondoa, Tanghe, Marquet, Vargas, Boonen, Ndenbe, Güri

Opstelling Excel Mouscron:

Vasic, Hocko (86' Allagui), Ciranni, Boya, Omoigui (66' Perica), Queiros, Garçia (46' Pietrzak), De Medina, Godeau, Wimmer, Osabutey

Gillekens, Pietrzak, Allagiu, Mohamed, Perica, Campins, Van Durmen

Auteur:

Walter