Jupiler Pro League - speeldag 13: KV Oostende - Antwerp 1 - 1

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg maar na een actie van Gueye trapte McGeehan van dichtbij op Butez. De bezoekers reageerden met een kopbal van Gerkens dat naast zoefde en met  een scherp aangesneden vrije trap van Reafalov.   De bezoekers probeerden het balbezit op te eisen maar de thuisploeg bleef gevaarlijk.  Gueye zag een gemaakt doelpunt via een Antwerps been in hoekschop verdwijnen.  Jukleröd knalde aan de overzijde in het zijnet. Net voor de rust kreeg  Antwerp haar beste kans van de eerste helft maar Hubert redde knap een schuin  schot van Haroun. Haroun die eerder  aan rood ontsnapte wanneer hij de doorgebroken Gueye neerhaalde. Op slag van rusten kreeg McGeehan de kans om de thuisploeg op voorsprong te trappen maar hij knalde de bal hard naast de muit van Butez.
 

 

De eerst kans na de rust was voor Gueye maar de Senegalees zag zijn poging in laatste instantie in  hoekschop afgeblokt worden. Net over uur maakte de moegestreden Sakala plaats  voor de debuterende Thiam. Net voordien pakte Hubert met de glimlach een ver schot van Gerkens. Theate zag na een vrije trap van D'Arpino zijn poging op de lat uiteenspatten. De thuisploeg kwam op voorsprong wanneer Tanghe een hoekschop van D'Arpino voorbij de kansloze Butez kopte (1-0). Lang kon KVO niet genieten van de voorsprong want de ongedekte Refaelov maakte snel gelijk  (1-1). Ondanks een spannend slot bleef de stand ongewijzigd.

 

Doelpunten:

79' 1-0 (Tanghe), 81' 1-1 (Refaelov)

Gele kaarten:

35' Haroun, 89' Kvasina

Scheidsrechter:

Dhr. Lambrechts

Opstelling KV Oostende:

Hubert, Tanghe, Theate, Hendry, Capon, Ndicka, D'Arpino, Vandendriessche, Gueye (72' Kvasina), McGeehan, Sakala (64' Thiam)

Castro, Thiam, Patoulidis, Marquet, Sibbick, Bätzner, Kvasina

Opstelling Antwerp :

Butez, De Laet, Seck, Jukleröd (70' Ampomah) Refaelov, Hongla, Buta (80' Myoshi, Batubinsika, Haroun, Herkens, Mbokani (88' Benavente)

Beiranvand, Boya, Miyoshi, Ampomah, Benavente, Benson, Verstraete Louis, Lukaku

Auteur:

Walter